Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

S tv-ekar tomt

tv

Efter högt föredöme har Socialdemokraterna i Stockholms stad beslutat ha åsikter om precis allt och samtidigt inta alla ståndpunkter. Eller inga.

I går pressmeddelade sig Malte Sigemalm, gruppledare för S i trafiknämnden, om tv-eken. Han tänker ta till krafttag, vid sammanträdet i morgon torsdag ska han begära en hearing om ekens tillstånd.

”Det är ur många aspekter viktigt att frågan blir rätt i och med att det handlar om fällning av ett historiskt träd” skriver Sigemalm.

Alla träd är historiska. Ska Stockholmspolitikerna därför framöver fatta beslut om varje enskilt träd? Eller ska de överlåta besluten åt experterna? Men vänta – det är ju vad de gjort, experterna finns på trafikkontoret och det är just deras beslut S nu vill överpröva med hjälp av ännu fler experter. Utan att ha en uppfattning – förstås.

Detta åsiktslösa politiska engagemang ska väl ses som ett försök att norpa tillbaka MP-röster. Språkröret och stockholmaren Åsa Romson har nämligen pläderat för fällning och plantering av många nya träd.

Politik handlar om att vilja, inte om att vela. Vare sig det handlar om tv-eken eller Slussen.