Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bryr sig Reinfeldt om damerna?

När USA spelade final i fotbolls-VM för damer var såväl den amerikanska kändiseliten som president Obama stora supportrar. På twitter lyckönskade Obama landslaget, samtidigt som han beklagade att han inte hade möjlighet att vara på plats.

Trots krisläge och konstant budgetmangling tog sig ändå presidenten tid att tillsammans med familjen se finalspelet (om tillhörande tacomiddag var en hyllning till Anders ”taco” Svenssons kommande födelsedag kan vi endast spekulera om).

Fredrik Reinfeldt finns inte på twitter, och inga mysiga hemmabilder finns heller. Statsministern är annars sportintresserad och brukar precis som partiledarkollegan Lars Ohly då och då synas på Djurgårdens hemmamatcher på Stockholms Stadion. Det är heller inte ovanligt att statsministern syns i andra idrottssammanhang. När Sverige spelade VM-final mot Finland (förlåt, den matchen bör aldrig tas upp igen) fanns Reinfeldts lyckönskningar med i sändningen.

De svenska damerna lyckades spela till sig bronser, efter ett drömmål av Hammarström. I Göteborg möttes landslaget av 1000-tals glada fans. Men ingen Reinfeldt fanns på Götaplatsen för att likt sin amerikanska kollega hysa lovord över damlandslaget. Ministerrepresentationen saknades dock inte: kultur-och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) passade på att överlämna en symbolisk gåva.

Hon sade också att – och ursäkta att jag citerar fritt ur minnet – ”nu kanske såväl resurser som sponsorpengar kommer fördelas mer rättvist framöver”. Sponsorpengarna kan kultur- och idrottsministern givetvis inte styra över, men nog har hon haft tid på sig att tillsammans med sina partikollegor på kommunal nivå arbeta för att även våra fotbollstjejer ska kunna spela på upplysta planer under drägliga tider.

Det var nog en bitterljuv hedersbetygelse damlandslaget fick ta emot. Som om nykterhetsrörelsen skulle prisats av Jens Spendrup.