Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Jesus-Julian i Saudiarabien


Svensk rättsskipning?

Julian Assange anser, intervjuad i brittiska Sunday Times, att Sverige är ”feminismens Saudiarabien”.

Det är lockande att garva åt, i stället för att rasa mot, ett så stolligt uttalande. Men parallellen är inget skämt. Julian har satt sitt anseende på spel genom att hålla sig undan det svenska rättsväsendet. För att legitimera sitt beteende måste han framställa Sverige som ett lejongap snarare än en rättsstat.

Han verkar ha släppt den försvarslinje som går ut på att CIA styr svenska domstolar, och i stället lyssnat på sekten av så kallade antifeminister, som i Sverige utgör hans mest devota hejarklack.

De har hånat och hudflängt de målsägande i fallet Assange och tydligen också lärt sin store frälsare att Sverige i själva verket är en feministisk diktatur.

Precis som ett antal debattörer igår skrev på Expressens Sidan 4 är Wikileaks arbete för yttrandefrihet något som behöver och förtjänar stöd. Men det blir allt svårare att känna en grundläggande sympati för organisationen, ju mer synonym den blir med den ständigt mer pajaslike Julian Assange.