Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Krogvigs kampanjklipp

Socialdemokraternas budskap i valrörelsen var att varna för ökade ekonomiska klyftor. Man drog sig inte för att påstå att regeringen drev skattepolitiken av ett ekonomiskt egenintresse. I en annonskampanj påtalades att Fredrik och Filippa Reinfeldt tillsammans tjänat 125 000 kronor per år på skattesänkningarna.

Partisekretare Ibrahim Baylan skrev i en debattartikel i Aftonbladet: ”Vår granskning visar att statsministern i praktiken sätter likhetstecken mellan allmänintresset och sin egen privatekonomi.”

Ansvarig S-kampanjledare för att stämpla Reinfeldt som girig var Bo Krogvig.

Expressen kunde i lördags berätta om Krogvigs konsultarvode: 193 750 kronor i månaden. Visserligen försvinner ett antal tusenlappar i egenavgifter och pensionskotsnader etc, men Krogvig tjänade under sin tid som konsult åt partiet minst lika bra som statsministern.

Jag skulle aldrig drömma om att stämpla Krogvig som girig. Kan bara konstatera att Socialdemokraterna bidragit till att ”öka klyftorna” i samhället genom att hyra in en konsult för 200 000 kronor i månaden när det finns betydligt billigare alternativ på marknaden. Men kompetens kostar, brukar det visst heta, fast ibland undrar jag om Krogvig inte är bättre på att göra PR för sig själv än för sina kunder.

Det var i alla fall ett riktigt dyrt försök att stämpla Reinfeldt som en gniden typ.