Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Opinionsbloggen

Mediekriget

Efter flygoffensiven kommer nu medieoffensiven. Israel gör sitt bästa för att nå ut med sin version av attackerna mot Gaza, som vid det här laget har krävt över 300 människoliv. Själv har jag under dagen blivit uppvaktad från flera håll; bland annat kom en inbjudan till en ”VIP-konferens” på nätet med Ehud Olmerts presstalesman.

Ett problem i bevakningen av händelserna är att gränsen till Gaza är stängd för journalister. Israel hävdar att beslutet har fattats av säkerhetsskäl, men det är nog inte hela sanningen. För Israel är det naturligtvis mycket bättre att reportrarna hukar under Qassamraketer i Negevöknen än gör ståuppor från det bombade Gaza.

Den israelisk-palestinska konflikten väcker känslor som ingen annan konflikt. Vår ledare om Gaza i helgen gav upphov till 1246 inlägg, vilket är nytt rekord. Att döma av dessa läsarreaktioner behövs det ingen medieoffensiv för att skapa förståelse för Israels agerande.