Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sluta ta välfärdens hjältar för givna

Charlotte Björntorp och hennes kolleger är djupt besvikna över den indragna julfestenFoto: PRIVAT.

Offentliga arbetsgivare kan inte ta sin personal för given. Hårt arbetande undersköterskor måste självklart kunna få fira sina framgångar.

Detta är en osignerad ledartext. Expressens politiska hållning är liberal.

De kommunala undersköterskorna i Askim Frölunda och Högsbo i Göteborg har gjort ett fantastiskt jobb i år. Trots slitsamma arbetsuppgifter och pressade tidscheman fick de närapå full pott i brukarenkäten när det gäller bemötande.

Den närmaste ledningen reagerade som goda chefer ska och beslöt att visa sin uppskattning av personalen. Undersköterskorna bjöds in till julbord och show på Trädgår'n med artisterna Lotta Engberg och Erik Segerstedt.

Ingen julshow för personalen

Men när nästan alla undersköterskor redan hade tackat ja, drogs inbjudan plötsligt tillbaka. Trots att undersköterskorna skulle få betala eventuell alkohol med egna pengar hade stadsdelsdirektören reagerat och menade att det var olämpligt att fira framgångarna med "en krogshow".

"Vi arbetar i en förtroendekänslig verksamhet som kräver att vi noggrant väljer lämpliga aktiviteter," stod det i ett meddelande till personalen.

I yrke efter yrke råder personalkris i välfärds-Sverige. Stat, landsting och kommuner skriker efter erfarna socialsekreterare, lärare, sjuksköterskor, poliser och ja, undersköterskor. Bristen beror inte bara på att det utbildas för lite personal. Många kompetenta medarbetare har också lämnat verksamheterna, trötta på hård arbetsbelastning och dåliga villkor. 

I regel står de låga lönerna i fokus i debatten om flykten från välfärdsjobben. Men organisationskonsulter vittnar även om att oförmågan att visa uppskattning för personalen är ett allvarligt problem för offentliga arbetsgivare.

Svår arbetskraftsbrist

God personalpolitik borde förstås ha alltid varit ett viktigt verktyg för att behålla erfaren personal – och i förlängningen upprätthålla kvaliteten på verksamheten. Men med dagens svåra arbetskraftsbrist torde det vara ännu viktigare. 

Arbetsförmedlingen vittnar om att den lediga arbetskraft som har minst en gymnasieutbildning och är över 25 år nu nästan är helt uttömd. För den som tröttnar på arbetsgivare som snålar med såväl beröm som julbord är chanserna att hitta andra jobb således mycket goda - något som många nu också verkar upptäcka.

Ändå brukar berättelserna om hur vårdpersonal och andra offentligt anställda nekas julbord eller andra tecken på uppskattning dugga tätt så här års. Medier bär nog en viss skuld för utvecklingen. Visst är det bra att pressen granskar hur skattebetalarnas pengar används, men det har hänt att även fullt rimliga personalaktiviteter lett till skandalrubriker om lyxfester.

Det förtar dock inte på något sätt arbetsgivarnas ansvar. Om ledningen inte vågar stå upp för sin personal och öppet förklara varför en grupp erkänt duktiga undersköterskor är värda en julfest är det knappast förvånande om dessa sedan flyr.

Det är sådant svagt ledarskap som verkligen hotar förtroendet för den offentliga verksamheten. 

 

Läs också:

Hopp-Jerkan är ett hot mot välfärden