Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ann-Charlotte Marteus

Höjdarnas floskler är rena hånet mot vårdpersonalen

Tidningen Sjukhusläkaren anordnade en visions- och värdegrundstävling. Tävlingsbidragen var talande.Foto: OLLE SPORRONG

Värdegrundsdokument kan vara underhållande i sin monumentala tomhet. Eller undergräva vårdpersonalens arbetsmoral.

Detta är en krönika från Expressens ledarredaktion. Expressens politiska hållning är liberal.

En hyrläkare inom psykiatrin i Region Västernorrland hade högerextrema åsikter. På Twitter hävdade han bland annat att det är en kristens plikt att skjuta vissa invandrare i benet. Och att alla ”vänztervridna feminizistiska” svenskor borde skickas till ”Saudi”.

Han fick sparken. Regionledningen motiverade beslutet med att hans åsikter stod i strid med Västernorrlands värdegrund. 

Numera har ju varenda korvkiosk en värdegrund, men ponera att Västernorrland inte hade kommit sig för att plita ner någon. Hade hyrläkaren fått jobba kvar då? Hade beslutsfattarna stirrat i vild panik på varandra medan deras inre kompasser snurrade hjälplöst omkring? Hade deras professionella omdöme inte varit till någon hjälp alls?

De hade förstås agerat likadant. Värdegrundsdokument är inte visa urkunder som man kan vända sig till i svåra lägen, de är plattityder. Men oj, vad poppis de är inom vården. 

Läkarförbundets tidning, Sjukhusläkaren, har listat några av de svenska universitetssjukhusens värdegrunder. Akademiska sjukhuset kör med: Skickliga, ödmjuka och långsiktiga. Sahlgrenska: Tillsammans – för patienten, med patienten. Skåne: Välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Nya Karolinskas värdegrund är lång som en konsultfaktura, men det är samma gagg. Inte ett enda lasarett värderar kvacksalveri, lågintensiv aggression och fulla kirurger.

För säkerhets skull har sjukhusen inte bara en värdegrund utan också en vision. De går i regel ut på att just deras sjukhus ska bli bäst i Sverige. 

Värdegrund som skadar

Men - är det här något att orda om, egentligen? Varför kan inte de där uppe (värdegrunder kommer alltid uppifrån) få joxa med sina honnörsord och timmar framför synonymer.se? 

Därför att värdegrunderiet faktiskt kan skada. Det tar inte bara tid i form av möten, cirklar och dokumentation. Det kan vara nedbrytande. 

Sjukhusläkaren har utlyst en visions- och värdegrundstävling och publicerat en del av tävlingsbidragen. De är inte sorglösa.  

”Fromma, tomma, äro orden, floskler kan ej vårdkris stilla, bara storligen förvilla!” diktar Hans Ericson, överläkare i psykiatri, Sundsvall.

Beata Oscarsson, anestesiolog/smärtläkare på Skaraborgs sjukhus, skaldar:

”En mellanchef från Öregrund/ skulle skriva en vision och en värdegrund/ han tänkte länge och mycke/ tills han kom på följande stycke: ”Pengar saknas, snälla, håll Dig frisk och sund”.

Värdegrund skapar växande avgrund

De speglar ganska exakt ton och tema i bidragen. Man föraktar flosklerna. Men värre ändå; mellan retoriken och verkligheten på golvet finns en avgrund som fylls med uppgivenhet, frustration eller ren alienation gentemot en arbetsgivare som framstår som både arrogant och naiv.

Med tanke på den ökande vårdtyngd som svensk sjukvård står inför, samtidigt som resurserna inte kommer att räcka till som förr, lär den avgrunden bara vidgas. Det är inte bra.

Vackra ord som inte fyller någon funktion, visioner utan realism och handlingsplan, är i bästa fall något att skratta åt. Men i ett läge där arbetsmiljön går käpprätt åt fel håll kan de bli absolut kontraproduktiva, alltså sänka moralen.

Det bästa ett sjukhus kan göra är antagligen att bränna sin värdegrundsfabrik till grunden under högtidliga former.