När man har hängt med ett tag och ännu en ny managementstrategi, med fler härliga matriser och dokumentationsrutiner, dyker upp, kanske man till sist får spader. Foto: LEBEDEV VALERIY / LEBEDEV VALERIYNär man har hängt med ett tag och ännu en ny managementstrategi, med fler härliga matriser och dokumentationsrutiner, dyker upp, kanske man till sist får spader. Foto: LEBEDEV VALERIY / LEBEDEV VALERIY
När man har hängt med ett tag och ännu en ny managementstrategi, med fler härliga matriser och dokumentationsrutiner, dyker upp, kanske man till sist får spader. Foto: LEBEDEV VALERIY / LEBEDEV VALERIY
Kronprinsessan Victoria på visit i FN-skrapan i New York. Still going strong, som synes, trots att hon är 39 år och elva tolftedelar gammal. Foto: PONTUS HÖÖKKronprinsessan Victoria på visit i FN-skrapan i New York. Still going strong, som synes, trots att hon är 39 år och elva tolftedelar gammal. Foto: PONTUS HÖÖK
Kronprinsessan Victoria på visit i FN-skrapan i New York. Still going strong, som synes, trots att hon är 39 år och elva tolftedelar gammal.  Foto: PONTUS HÖÖK
Ann-Charlotte Marteus

Blir 40-plussare sjuka av förändringshysterin?

Publicerad

Är du över 35? Då kan du snart hälsa hem. Vid 40 jämnt är du ett skämt. Och högre opp... ja, du fattar galoppen.

Expressen getinglogga
Detta är en krönika från Expressens ledarredaktion. Expressens politiska hållning är liberal.

Hasse å Tage var visst något på spåren när de sjöng "Blå stetsonhatt" i 88-öresrevyn på 70-talet.  

Chansen att få ett livstecken tillbaka från en arbetsgivare, när du har sökt ett jobb, "faller kraftigt" redan vid 40-årsåldern. Sedan rutschar det bara utför.

Den här slutsatsen drar nationalekonomerna Magnus Carlsson och Stefan Eriksson av en fältstudie där de skickade ut 6 000 fiktiva jobbansökningar. (DN Debatt)

En motvilja att anställa äldre blir förstås problematisk i vårt grånade land. Fler måste ju jobba längre. Men det blir lättare sagt än gjort om svenskar i kronprinsessan Victorias ålder anses vara bäst lämpade att sitta i stadsparken och mata duvor. 

Carlsson och Eriksson kallar sina fynd för åldersdiskriminering. Men frågan är om det är riktigt så enkelt.

Slitsamma jobb straffar sig med tiden

Duon har bland annat sökt jobb som städare och restaurangbiträde. Det är slitsamma jobb. Det är inte helt märkligt om arbetsgivare i dessa branscher väljer en 25-åring framför en 50-taggare, allt annat lika. Den bistra sanningen är ju att anmälningar om arbetssjukdomar ökar med åldern. Det vanligaste skälet är belastningsskador. 

Forskarna frågade arbetsgivarna vad de ser för svagheter hos äldre. Svaret blev att 40-plussare har minskad förmåga att lära sig nytt, anpassa sig och vara flexibla samt att vara drivna och initiativrika.

Det låter ju som rent struntprat. Å andra sidan...

Den näst vanligaste arbetssjukdomen går under beteckningen "organisatoriska eller sociala faktorer" hos Arbetsmiljöverket. Den ökade med hisnande 83 procent mellan 2011 och 2015. 

Bland kvinnor har den gått om belastningsskador som vanligaste arbetssjukdomen. Och sjukskrivningar ökar med åldern.

Det skulle kanske kunna tolkas som ett tecken på att flexibiliteten faktiskt minskar med åren. 

Men man kan också vända på steken: tänk om det i tilltagande grad är något fundamentalt galet med svenskt arbetsliv. Det kanske är så att ständiga förändringar av organisationer och arbetssätt har blivit ett självändamål i världens modernaste, framkantigaste föregångsland. 

Hurra, en ny managementstrategi nu igen!

När man är ung tar man förändringar med en junior klackspark. Men när man har hängt med ett tag och ännu en ny managementstrategi, med fler härliga kodord, matriser och dokumentationsrutiner, dyker upp, kanske man till sist får spader i hela kroppen.

Inte för att ens intellektuella eller psykologiska förmågor har förtvinat vid 45 års ålder. För det har de inte. Utan för att man inte pallar en u-sväng till. I synnerhet inte om de senaste u-svängarna kändes som groteskt mycket skrik för lite ull.

Sambanden är förstås komplicerade. Läkares beredskap att sjukskriva människor för samarbetssvårigheter och andra livsproblem, som faktiskt måste lösas, är ett problem i sig.

Men precis som vi talar om att bygga bort tunga lyft för ett mer hållbart arbetsliv borde vi kväva förtjusningen i spattiga förändringsidéer, om det inte är uppenbart att fördelarna trumfar påfrestningarna.  

Tänk om politikerna inte hade byggt om skolsystemet på de mest radikala och huvudlösa sätt på 1990-talet. Vad många sjukskrivningar - ända in i detta nu - vi hade sluppit.

Läs också:

Fler borde få jobba - som Owe Thörnqvist 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen ledarsida på Facebook för tips om fler liberala ledare och krönikor.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag