Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vården slipper kritik trots fraktur på kota

En 86-årig kvinna fick vänta i månader innan det stod klart att hon hade en fraktur på en ryggkota. Trots det slipper vårdcentralen Delfinen kritiken enligt Helsingborgs Dagblad.

Det var i december förra året en 86-årig kvinna kom till vårdcentralen Delfinen i Höganäs. Hon klagade över förkylning, andningsbesvär och yrsel. Hon skickades hem med antibiotika och hostmedicin samt en uppföljande kontroll två dagar senare.

Kvinnan fick efter kontrollen göra flera sjukhusvändor för bland annat blodpropp i benet, smärtor i ryggen och ben. När läkarna inte hittade några fel började misstänka cancer, vilket inte hittades vid röntgenundersökningen.

Kotfraktur

Däremot hittade läkarna en fraktur på en kota i ryggen.

Kvinnans dotter menar att det tog alldeles för lång tid innan rätt diagnos ställdes.

Inspektionen för vård och omsorg menar att kvinnan hade ett komplicerat sjukdomstillstånd och att det saknades tidiga och entydiga tecken på en skada i ryggen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!