Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Toppkontrakt för Bovar Karim

MALMÖ. Från division 3-spelare - till välbetalt utlandsproffs.
Nu återvänder Bovar Karim till Holland - för spel i andraligalaget Cambuur.
- Jag har fått en andra chans att visa att jag är en duktig fotbollsspelare, säger förre MFF-talangen.

FAKTA

Bovar Karim
Ålder: 21 år.

Längd: 175 centimeter.

Vikt: 72 kilo.

Tidigare klubbar: Kulladals FF, Malmö FF, Feyenoord, MFF, Mabi (div.
3).

Landskamper: Ett 50-tal pojk- och juniorlandskamper.

Aktuell: Har skrivit på ett drömkontrakt med andraligalaget Cambuur Leeuwarden i Holland.

Bovar Karim. Bovar Karim, 21, är väldigt glad över sitt drömkontrakt med den holländska klubben. Enligt uppgift kommer han att bli den bäst betalade spelaren i laget och tjäna cirka 1,5 miljoner kronor om året. - Det känns fantastiskt. Jag hade aldrig kunna drömma om detta för några månader sen. - Men samtidigt vill jag poängtera att pengarna inte är det viktiga. - Utan det är att jag får återigen spela fotboll på en hög nivå, säger han.

Stor talang

21-årige Bovar Karim ansågs som tonåring vara en av Sveriges största talanger och spelade med i samtliga pojk- och juniorlandslag. Han försvann därför redan som 16-åring till holländska storklubben Feyenoord. Där stannade han i två år innan han återvände till Malmö FF. Men återkomsten till hemstaden blev inte någon fotbollsmässig succé. I stället för att bli ett viktigt tillskott i truppen så fick han mest spela med B-laget. Dessutom blev han korsbandsskadad och var borta i halvår. - Jag kände mig nedtryckt och lite särbehandlad i MFF. Det känns oerhört tråkigt. För jag tycker inte att jag var sämre än någon annan spelare, säger Bovar Karim.

Sju mål för Mabi

Inför årets säsong hamnade därför Bovar Karim i division 3-laget Mabi. Där han efter vårsäsongen ligger delad första plats i den interna skytteligan med sju fullträffar. Men nu har han alltså åter skrivit på för en holländsk klubb - Cambuur Leeuwarden i andraligan. - Det gick bra när jag provtränade med laget och jag gjorde tre mål på två träningsmatcher. - Så jag blev snabbt erbjuden ett kontrakt. Det känns oerhört bra, säger Bovar Karim.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!