Tonåringar misshandlade hemlös man med sten och planka

Publicerad
Uppdaterad
Två 18-åriga killar greps för grov misshandel i Karlskrona i natt. De gav sig med berått mod på en 62-årig uteliggare med en sten och en grov tvåmeters planka.
Mannen brukar så här års hålla till i väntrummet på järnvägsstationen för att hålla värmen.
Av någon anledning kom de båda tonåringarna i gräl med honom strax före midnatt.
- Efter en del tjafs inne i väntrummet har de gått ut, hämtat brädan och en sten och kommit tillbaka igen, säger Kjell Olsson, inre befäl vid Blekingepolisen.
- Mannen blev överfallen och misshandlad med de här tillhyggena. Sedan stack killarna i väg därifrån.
62-åringen tog sig ut från stationen och fick hjälp av en taxichaufför att larma polisen.
Polisen kunde gripa 18-åringarna vid Långöbron efter en liten stund.

Grov misshandel

Killarna misstänks för grov misshandel.
Ännu vid 02.30 hade polisen inte börjat förhöra dem. Framåt morgonen väntades åklagaren fatta beslut om de skulle anhållas.
Offret fördes till sjukhus för omplåstring men var inte allvarligt skadad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag