KNISLINGEBOR. Robert och Jenny hade över en halv miljon i skuld. Foto: TV3
KNISLINGEBOR. Robert och Jenny hade över en halv miljon i skuld. Foto: TV3

De gick back 13 000
kronor – i månaden

Publicerad

Över en halv miljon kronor i skulder och hot om vräkning.

Sanningen i "Lyxfällan" blev tuff för Robert och Jenny från Knislinge.

- Jag fick inte någon direkt ångest, mer ett uppvaknande, säger Robert till Kvällsposten.

Det första de gjorde när de blev ett par 2012 var att åka till Gran Canaria.

Robert, 25, ville bjuda sin kärlek Jenny, 25, på resan och tog ett lån på 20 000 kronor för att kunna betala för den. Samtidigt tog Jenny, som redan hade skulder, ett sms-lån på 7 000 kronor för att ha fickpengar under resan.

Där påbörjades parets ekonomiska mardröm, i vilken de gick back med över 13 000 kronor i månaden, hade en gemensam skuld på över en halv miljon kronor och hotades med vräkning från sin lägenhet i Knislinge.

Får hjälp med krisen

I kvällens "Lyxfällan" i TV3 får de hjälp med sin kris.

- Man insåg ganska snabbt att man hade problem. Vi försökte lösa det innan vi fick hjälp, men vi gjorde det på fel sätt, säger Robert till Kvällsposten.

Ett av sätten var att strunta i att betala räkningar så att de hamnade hos Kronofogdemyndigheten - för att det skulle vara enklare att betala alla skulder till ett och samma ställe.

"Ett uppvaknande"

- De visade att man verkligen gjort fel. Vissa stunder var det väldigt jobbigt. Jag fick inte någon direkt ångest, mer ett uppvaknande.

Men det är inte bara pengaproblemen som har brutits upp efter programmet.

Även paret, som har ett barn tillsammans, har separerat.

- Vi delade på oss efter programmet, men det var mer än det ekonomiska. Det funkade inte, det insåg vi efter programmet. Vi är vänner, men vi var båda medvetna om att det var på väg åt det hållet, berättar Robert.

Flyttar inom en månad

Än så länge har de visserligen inte flyttat isär rent praktiskt. Robert bor kvar i samma lägenhet och flyttar ut inom en månad.

Kvällsposten har varit i kontakt med Jenny som bekräftar att paret har separerat.

 

Missa inga nyheter. Ladda ner Expressens app för iOS och Android.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag