Mannen som punkterar en cykel och sedan onanerar över den fastnade på en övervakningsfilm som Per Edström satte upp. "Han är nog fullständigt harmlös, jag tror inte att han är farlig för andra människor, det är cyklar som han går igång på", säger Edström.
Mannen som punkterar en cykel och sedan onanerar över den fastnade på en övervakningsfilm som Per Edström satte upp. "Han är nog fullständigt harmlös, jag tror inte att han är farlig för andra människor, det är cyklar som han går igång på", säger Edström.

Cykelonanisten fastnade på film

Publicerad

Efter sju dubbelpunkor på några veckor tröttnade Per Edström på skadegörelsen och satte upp en kamera.

Filmen visar hur en okänd man går fram till den rödsvarta cykeln, punkterar den och tillfredsställer sig själv sexuellt.

–Jag är inte rädd för honom utan mest irriterad på alla punkteringar jag tvingas laga, säger Per Edström.

Med start i maj i år drabbades Per Edströms flickvän av upprepade punkor på sin rödsvarta mountainbike. Efter den senaste punkteringen häromveckan tröttnade Per på skadegörelsen och satte upp en övervakningskamera utanför radhuset och under natten mot torsdag slog gärningsmannen till.

–Vid halvtretiden på natten syns en man smyga fram till min flickväns cykel. Han känner på däcken, konstaterar att de är välpumpade och skär hål i däcken. Sedan måttar han pyshålet och gränslar däcket.

–Samtidigt har han en hand i fickan och i den andra handen har en bild som han sitter och tittar på, säger Edström.

"Mannen är nog fullständigt harmlös"

Han är inte orolig för att onanisten kan vara farlig, mer frustrerad och trött på de många lagningarna som han har behövt göra sedan i maj.

–Den här mannen är nog fullständigt harmlös, det är cyklar som av någon anledning är just hans grej. Men min flickvän tycker att det är obehagligt, man vet ju inte om han har tittat ut henne på något sätt, om det är en bild av henne han har i handen när han onanerar över hennes cykel.

Tidigare cykelonanister

I juli 2007 greps en man i 35-årsåldern, misstänkt för att ha skurit sönder däcken och ejakulerat på sadlarna i ett 20-tal fall i Östersund.

Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård men kan sedan dess ha skrivits ut. Nu ska polisen utreda om det rör sig om samma man.

–Cykeln som senast är drabbad är tagen i beslag för teknisk undersökning. Vi ska också titta på bilderna som har kommit in, säger Åsa Wallinder, länsvakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Ännu vet man inte om fler cyklar än den hos Per Edström har utsatts för skadegörelsen och polisen vill gärna ha kontakt med andra som kan ha drabbats.

Händelsen i Östersund utreds som skadegörelse och sexuellt ofredande.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag