Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

21-åringen anmäld för ännu ett sexövergrepp

Foto: Patric Soderström

Den 21-årige dagispraktikanten i Högsby är sedan tidigare häktad för 16 fall av sexuella övergrepp mot barn.

Nu meddelar polisen att de jobbar med ytterligare en anmälan gällande ett barn på förskolan.

– Den rubriceras som grov våldtäkt mot barn, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig vid Kalmarpolisen, till Kvällsposten.

Tidigare i veckan häktades den 21-årige mannen som jobbat som praktikant på en förskola i Högsby kommun för 16 fall av sexuella övergrepp mot åtta barn.

Men nu har utredningen växt ytterligare.

Under fredagsmorgonen meddelade polisen i ett pressmeddelande att ytterligare en anmälan kommit in mot mannen. Även denna anmälning ska gälla ett barn på den aktuella förskolan och rubriceringen är grov våldtäkt mot barn. Liksom de tidigare anmälningarna är det utsatta barnet i åldern 2 till 6 år.

Polisen utredning omfattar nu totalt 13 anmälningar varav 11 gäller barn på den aktuella förskolan. De övriga två barnen ska 21-åringen ha kommit i kontakt med på annat sätt, enligt polisen.

Erkänner övergrepp

21-åringen sitter i nuläget häktad på sannolika skäl misstänkt för 16 fall av sexuella övergrepp. Misstankarna gäller flera fall av grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt utnyttjande av barn. Mannen har erkänt brott, men motsätter sig att det ska handla om grova övergrepp.

Under fredagsmorgonen var 21-åringen ännu inte hörd kring de nya misstankarna, enligt Lina Isaksson Funke.

Polisen kommer nu att fortsätta sin utredning med oförändrad styrka, menar hon.

– Vi jobbar på som tidigare. Dels med tanke på omfattningen och hur allvarliga brott det handlar om och dels med tanke på att vi har en person som sitter häktad. Det i kombination gör att utredningen är väldigt högt prioriterad.

Åklagaren har till den 20 maj på sig att väcka åtal eller begära förlängd tid.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!