Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bronshjältarna från 1994 återförenas i tv

Fornstora dagar. Hjältarna från VM-laget 1994 återförenas i en tv-sänd jubileumsmatch.

Hyllningen för 94-hjältarna i Båstad växer. Nu är det klart att jubileumsmatchen direktsänds i tv.

- Det vittnar ju om vilket intresse det finns, säger Bo Nilsson på arrangören Norrviken Event.

Jubileumsmatchen i Båstad

När: 29 juni, 12-17

Var: Örebäcksvallen, Båstad

Biljetter: Båstad resebyrå, http://easyticketing.se

Mer om matchen: https://www.facebook.com/vmlaget1994

Det är 20 år sedan svenska landslaget fick svenska folket att bada i fontäner i fotbollens namn. Bronset i fotbolls-VM har för evigt ristat in spelare och ledare i vårt kollektiva minne. I sommar hyllas laget på flera sätt. Bland annat med en jubileumsmatch 29 juni på Örebäcksvallen i Båstad. Precis som när det begav sig är det förbundskapten Tommy Svensson som leder Brohlin, Dahlin, Ravelli och de andra.

Sänds i TV4

Örebäcksvallen tar 6000 åskådare och med två månader kvar har hälften av biljetterna gått åt. Tv-sändningen ger evenemanget extra tyngd.

- Det är en av de största kanalerna, säger Bo Bilsson.

- Tv-sändningen gör att vi har möjlighet att dela glädjen och minnena från VM 94 med hela svenska folket.

Att hjältarna från -94 fortfarande är aktuella visades inte minst under en välbesökt studentafton i Lund tidigare i vår. Thomas Ravellis färska titel som Mästarnas mästare i TV-programmet gör sitt till. Målvakten, som bland annat blev frimärke redan för tio år sedan, kommer att vara med i Båstad för ett uppsnack om matchen på torsdag tillsammans med Pontus Kåmark.

Kommer få tufft motstånd

VM-hjältarna kommer att ställas mot kvalificerat och välmeriterat motstånd med kopplingar till både landslaget och allsvenskan. Två namn är klara. Det är Jesper Jansson (sportchef, HIF) och Robert Prytz (MFF, landslaget och numera assisterande tränare i damallsvenska Vittsjö) som har mönstrat på. Övriga spelare kommer att presenteras efterhand men tanken är att alla allsvenska klubbar i regionen ska representeras och att landslagsmeriter väger in. Dock rör det sig inte om spelare från dagens förstauppställningar.

Sammanfaller med VM

- Njae, 94:orna är visserligen i form men det ska ju matcha deras status så att det blir en värdig match, säger Bo Nilsson.

94-hyllningen i Båstad sammanfaller med åttondelsfinalerna i Brasilien. Sverige är som bekant inte med i Brasilien men fotbollsintresset lär i alla fall befinna sig i zenit i slutet av juni.

- Det är ju något speciellt med de här gamla hjältarna.