Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tomas Axnér

Tomas Axnér: "Jag förväntade mig kamp"

GÖTEBORG. "Don't bring a knife to a gun fight."

Det var Jimmy Malone som i "De omutbara" myntade det klassiska citatet.

Lika träffande är det för Drotts insats mot Redbergslid i handbollens streckkamp.

Matchen i elitseriens slutskede stämmer in på Sean Connerys rollkaraktär i filmen "De omutbara".

Både Redbergslid och Drott spelar för att nå slutspel. Men gänget från Halmstad var inte riktigt rustade för vad som väntade.

RIK kunde vid en seger mer eller mindre säkra en slutspelsplats samtidigt som Drott hade chansen att haka på i rejset om åttondeplatsen.

Mina förväntningar var höga. Jag förväntade mig kamp, uppskrapade knän och desperata spelare som skulle offra allt för att vinna.

Så blev det inte.

RIK promenerade enkelt hem vinsten och spelarna i Drott såg ut som om de spelade en match mitt under sommarens förberedelser.

Drott kom till Lisebergshallen med god form efter storsegern i måstematchen hemma mot Skövde senast. Lagets prekära läge i tabellen såg inte förtvivlat ut eftersom det kvarvarande spelprogrammet faktiskt erbjöd möjligheter att nå ett slutspel.

I mer eller mindre varje intervju som vi gör inför matcherna nu i slutet av elitserien, när det börjar dra ihop sig, hör man någon inblandad säga:

- Nu ska vi ta en match i taget.

Det verkar vara mångas sätt att hantera stundens allvar och konsekvenserna av eventuella förluster i väldigt viktiga matcher.

Om man tar en match i taget och lever i nuet, ligger man inte under med 18-11 i paus som Drott gjorde i går, utan att ha tagit en enda utvisning eller skrapat en enda knäskål.

För mig är det ett beteende som snarare utstrålar att det här fixar vi i en annan match.

Nu förväntar jag mig inte nödvändigtvis att unga Drott ska besegra hemmastarka RIK på bortaplan. Det är det inte många som gör. Å andra sidan har Drott under vårsäsongen redan besegrat både Lugi och Sävehof utanför Halmstad som är i samma ögonhöjd som RIK.

Jag var snabb efter matchen i går att döma ut Drotts chanser att nå slutspelet, lite väl snabb. Drott har fortfarande möjligheter att nå åttondeplatsen men då krävs det vinster i de tre resterande matcherna.

Motståndet i de matcherna är mot HK Malmö, Hammarby och Ystads IF. Lag som kommer att vara i samma desperata situation som Drott.

Bakom närmar sig Skövde som i går besegrade självaste IFK Kristianstad och säkert kommer göra allt för att lämna över sin nuvarande placering i kvalserien, likt svartepetter till Drott.

Det duger inte att komma släpandes med en kniv till en pistolfajt under slutstriden av elitserien.

Elitserien

Redbergslid drott

34-28

Experten CLAES HELLGREN OM ELITSERIENS STRECKSTRID

7) Hammarby 27 13 1 13 687- 711 27

Kommentar: Har ett riktigt tufft program kvar med en svår nyckelmatch borta mot Sävehof i Partille. Har blandat urdåliga matcher med kanonbra. Josef Pujol är extremt viktig om laget ska ta sig till slutspel.

Form 3 getingar

återstående matcher: 20/3: Alingsås (h), 23/3: Sävehof (b), 29/3: Drott (h)

8) HK Malmö 27 11 4 12 673- 643 26

Kommentar: Har haft en fantastisk form efter VM-uppehållet och kommer fixa en slutspelsplats. Adam Lönn är en matchvinnare. Malmö har bra målskillnad och klart bäst formkurva just nu.

Form 5 getingar

återstående matcher: 21/3: Drott (b), 28/3: Önnered (b), 1/4: Redbergslid (b)

9) Sävehof 26 12 2 12 676- 650 26

Kommentar: Ett svårtbedömt lag med varierande form. Deras unga spelare har inte utvecklats på det sätt man hoppats. Kommer göra upp med Hammarby om den sista slutspelsplatsen.

Form 3 getingar

återstående matcher: 20/3: Lugi (b), 23/3: Hammarby (h), 28/3: Kristianstad (b), 1/4: Malmö (h).

10) Drott 27 12 1 14 695- 748 25

Kommentar: Har för svåra matcher kvar och för dålig målskillnad för att nå slutspel. Har inte fått i gång det målvaktsspel som krävs för att nå slutspel. 34 insläppta mål i går håller inte för SM-kamp.

Form 2 getingar

återstående matcher: 21/3: HK Malmö (h), 29/3: Hammarby (b), 1/4: Ystads IF (h)

11) Skövde 27 11 2 14 723- 748 24

Kommentar: Kommer inte en chans att nå slutspel. De är otroligt ojämna, man vet aldrig var man har dem. De har ett lag för vara topp åtta men har inte lyckas med sin satsning. Segern i går kom mot redan klara seriesegraren.

Form 2 getingar

återstående matcher: 25/3: Guif (b), 29/3: Ricoh (h), 1/4: Sävehof (b)