Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tomas Axnér

Axnér: Bara en match från ett praktfiasko

STOCKHOLM. Ni kanske minns filmen "Måndag hela veckan" - den där Bill Murrays karaktär vaknar upp till samma dag varje morgon.

Jag får onekligen samma känsla när det gäller kvartsfinaler mellan IFK Kristianstad och Hammarby.

Hemma i Eriksdalshallen kämpar ett på gränsen till heroiskt Bajen ner ett trögt och idéfattigt Kristianstad. Nere i Skåne blir sedan ett vilset och ängsligt Hammarby totalt överkört av ett vuxet IFK Kristianstad som trycker på med fart och flow.

Vi såg det i fjol och vi upplever det i år igen.

Hammarby har förvisso en möjlighet att vakna upp på tisdag och ändra sitt öde men det mesta talar för att vi återigen får uppleva samma gamla invanda scenario.

Josef Pujol menade efter matchen i går att hans Bajen måste plocka fram några ess ur rockärmen för att bryta trenden. Hittills har de bara halat fram lankor i Kristianstad - men skulle de trolla fram några klädda samtidigt som IFK-spelarna blir nervösa så kan en av slutspelshistoriens största skrällspel bli ett faktum.

Även om Kristianstad pulvriserade Hammarby i senaste hemmamatchen - och med största sannolikhet tar sig vidare till semifinal - så finns det ett stort frågetecken till deras nuvarande form.

Gårdagens anfallsspel var allt annat än imponerande.

Trögt och idéfattigt med mängder av oprovocerade tekniska fel.

Framförallt behöver IFK:s kanoner på 9-meter hitta tillbaka till vårens fina spel, i går var de riktigt bleka om nosen.

Kan man inte besegra Hammarby när Pujol har en skitdag och när förstemålvakten Daniel Svensson saknas, vinner man heller inget SM-guld.

IFK Kristianstad är en match ifrån ett praktfiasko men å andra sidan är det förmodligen måndag hela veckan även på tisdag.

Jag har i tidigare krönikor raljerat över hur förutsägbar damernas elitserie är. Topplagen förväntades plöja fram till semifinaler där någon sedan får äran att förlora stort mot Sävehof i finalen.

H65 kom tvåa i serien efter stabilt spel och hade hög svansföring inför slutspelet. I går åkte de väldigt överraskande ut mot mittenlaget Västeråsirsta, som man självsäkert själv valde att möta.

H65 har höga ambitioner men slutbetyget den här säsongen blir underkänt.

Även ett skadedrabbat Lugi kan åka ur i den femte matchen mot Skövde och överraskningen Heid har även de tagit topplaget Skuru till en femte avgörande match.

Det är med andra ord vidöppet om vem som i slutändan ska få äran att sopas av banan mot Sävehof i SM-finalen.