Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Tomas Axnér

Axnér: Båda lagen kan klart mycket bättre

KRISTIANSTAD. Ljudkulissen var enorm när IFK-spelarna äntrade arenan inför nytt publikrekord i Colosseum.

Men handbollen som lagen bjöd de 5 099 åskådarna på var inget för finsmakare.

Det krävs att fler stjärnor kliver fram för att höja nivån.

Spelkvaliteten var överraskande nog medioker och det kändes mer som en match i serielunken en grå kväll i oktober än en glödhet semifinal mellan två skånska rivaler.

Jag förväntade mig ett modigt Ystads IF som skulle rida vidare på den våg av självförtroende som laget hade tankat upp under kvartsfinalserien mot Lugi.

Jag gick nästan på snacket som Kristianstadbladet körde inför matchen om att den här semifinalen till och med skulle toppa fjolårets SM-semifinal mellan IFK Kristianstad och Lugi.

Sanningen är att den första ronden inte ens kom i närheten.

YIF fick en god start när de gång på gång hittade en fri Martin Bager på linjen. IFK kastade samtidigt bort lika många bollar som de gjorde i Eriksdalshallen mot Hammarbys offensiva försvar.

När IFK efter en spelad kvart fick ordning på sitt beryktade försvarsspel framför en storspelande Magnus Dahl i IFK-målet, avgjordes matchen

Marcus Olsson och Christian O'Sullivan glimtade bitvis till i den första halvleken och sköt YIF.s rutinerade målvakt Anders Persson i sank. Anders hade en kväll där han gick till höger varje gång han borde gått till vänster (eller tvärtom). Av tjugo skott lyckades bara YIF:s stjärnkeeper rädda ett enda.

Det rutinerade gardet i YIF, bortsett från Bager, vek totalt in årorna. Alexander Borgstedt och Mikael Ibsen putsade fönster på nio meter och tittade knappt på mål.

Allt ansvar lades i stället i händerna på unge Lukas Nilsson som tvingades ta sexton skott för att göra sina sex spelmål. Ett scenario som IFK Kristianstad säkert inte hade något emot.

YIF kan så klart mycket bättre än vad de visade upp i går kväll.

Problemet blir att det samma gäller för IFK Kristianstad som i går kunde vinna utan att förta sig och dessutom kosta på sig nitton tekniska fel.

Jag är övertygad om att YIF bjuder upp bättre till dans hemma i Österportshallen efter det landslagsuppehållet som nu stundar men min känsla är att IFK Kristianstad mycket väl kan ta den här upphaussade matchserien i tre raka matcher.

Jag har gärna fel, men då behöver Anders Persson vinna målvaktsmatchen och fler än Lukas Nilsson måste våga titta på mål.

Så spelas semifinalen

I går: Kristianstad-Ystad 27-23

6/5: Ystad-Kristianstad

9/5: Kristianstad-Ystad

Ev 12/5: Ystad-Kristianstad

Ev 16/5: Kristianstad-Ystad