Pavle Vagic tillsammans med Bonke Innocent och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNPavle Vagic tillsammans med Bonke Innocent och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pavle Vagic tillsammans med Bonke Innocent och Fouad Bachirou. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Laorent Shabani debuterade för Malmö FF. Foto: MATS JAVERUD / PIC-AGENCY / 15454 PIC-AGENCY SWEDEN ABLaorent Shabani debuterade för Malmö FF. Foto: MATS JAVERUD / PIC-AGENCY / 15454 PIC-AGENCY SWEDEN AB
Laorent Shabani debuterade för Malmö FF. Foto: MATS JAVERUD / PIC-AGENCY / 15454 PIC-AGENCY SWEDEN AB
Mattias Larsson

Vägen till framgång 2018 går inte via ungdomarna

Publicerad

Ungdomens tid är nu i Malmö FF.

Om en dryg vecka är den över.

Frågan är inte när ungdomarna får chansen på allvar – utan om.

Där var 2 771 åskådare.

Där var Laurent Shabanis snabbsnabba fötter, Dennis Hadzikadunics talang och Pavle Vagics tidiga tyngd.

Där sprang Hugo Andersson runt och påminde en aning om en ung Pontus Jansson och där visade sig Felix Konstandeliasz stundtals vara lika svårläst som hans efternamn.

Det var som det är varje år när det är dags för Malmö FF:s årspremiär.

Ungdomens tid.

Det är nu supportrarna får se klubbens egna produkter i seniorspel, det är nu drömmarna om att vara på plats när en ny Ibrahimovic (nå väl) debuterar och det är nu mirakelfantasierna ska få frodas.

Nästa måndag åker Malmö FF på träningsläger till Florida.

Då går Magnus Pehrssons intensiva lagrenovering in i tävlingsmatchförberedande läge på allvar.

Och talangerna får krypa in i sina knoppar igen.

För trots att Teddy Bergqvist avgjorde matchen så kom de verkligt viktiga tecknen från helt andra håll.

Fouad Bachirou visade klass som bollbehandlare på det centrala mittfältet och från en mer renodlad kantroll än Sören Rieks hade i IFK Göteborg visade dansken att han har både fötter och skalle som kommer att bli en tillgång för Malmö FF.

Eric Larsson visade med både fart och röst att han en Tinnerholm-typ (med lite mindre frenesi och lite bättre inlägg).

Det kommer att bli ett annat MFF i år.

De där riviga evighetslöpningarna från Berget är borta och Rakips hybridroll är mer för Arnor Traustason än Mattias Svanberg.

MFF kommer sannolikt få ett mittfält som är mer beroende av att fungera tillsammans än man var i fjol då Berget, Christiansen och Rakip alla på ett imponerande kunde skapa poäng och avgöra matcher.

Å andra sidan tror jag att anfallsparet Carlos Strandberg och Markus Rosenberg kan ta över en hel del av det matchavgörande uppdraget.

Magnus Pehrsson har en omfattande uppgift framför sig att få den här bra spelartruppen att fungera lika vägvinnande som förra årets lag.

För att lyckas med det måste MFF-tränaren så snart som möjligt börja forma en startelva som ska bli spetsig nog att ta sig vidare från svenska cupen och ännu spetsigare till den allsvenska premiären för att vara som allra spetsigast i Europakvalet i sommar.

Det lämnar lite utrymme att matcha fram egna talanger.

Ingen av dem som fick chansen mot Fremad Amager gjorde på något sätt bort sig.

Men när ljusen släckts över Malmö IP, när de där knappa 3 000 åskådarna gått hem och när jag sätter mig och sätter ihop MFF:s starkaste startelva 2018 med den trupp man har nu.

Då finns ingen av dem med.

Inte heller Franz Brorsson.

Eller ens Mattias Svanberg.

Larssons bästa MFF-elva 2018

Johan Dahlin.

-

Eric Larsson

Lasse Nielsen

Rasmus Bengtsson

Behrang Safari

-

Arnor Traustason

Fouad Bachirou

Oscar Lewicki

Sören Rieks

-

Markus Rosenberg

Carlos Strandberg

Läs mer: Nyförvärven imponerade mest i MFF:s premiär 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag