Carlos Strandberg gjorde alla MFF:s tre mål i de två segrarna i Bradenton. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNCarlos Strandberg gjorde alla MFF:s tre mål i de två segrarna i Bradenton. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg gjorde alla MFF:s tre mål i de två segrarna i Bradenton. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Kvällspostens krönikör Mattias Larsson på plats i Florida.Kvällspostens krönikör Mattias Larsson på plats i Florida.
Kvällspostens krönikör Mattias Larsson på plats i Florida.
Mattias Larsson

"Tror MFF-ledningen väljer spelarna före supportrarna"

Publicerad

TAMPA AIRPORT. Vi åkte till Florida med massor av frågor att ställa.

Och fick svar på nästan alla.

De flesta var positiva och frågan som nu kvarstår är om vägen via Florida leder samma väg som 2014 och 2015.

Till Champions League.

Magnus Pehrsson är en detaljernas man.

När han stod i kvällssolen på IMG Academy efter 2–1-segern mot DC United var han nöjd med helheten. 

Men poängterade mindre delar som behöver förbättras.

Den åsikten summerade även hela Malmö FF:s upplevelse av lägret i Florida.

På det hela taget var det väldigt framgångsrikt för de regerande mästarna.

Nya spelare som Sören Rieks, Fouad Bachirou, Eric Larsson och Egzon Binaku har tagit steg in i laget så väl på som utanför planen.

Behrang Safari har gått framåt rent fysiskt och Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson, som i olika perioder dragits med skadeproblem, har visat väldigt bra form och att de är redo att ha nyckelroller 2018.

Tyrannosaurus Rosenbergs gamla kropp har trivts finfint i värmen och jag trodde ärligt talat inte att Malmö FF – med sex tappade spelare och fem värvade – skulle ligga så långt fram som man gjorde i Florida.

Visst fanns det moln även på MFF:s himmel. Men de var som molnen på den floridianska himlen. Få.

Att Arnor Traustason, med en vecka kvar till tävlingspremiär – mot Dalkurd i svenska cupen på Malmö IP, söndag 17.00 – fortfarande inte tränat fullt ut med laget är inte optimalt.

Att unge Pavle Vagic fick en smäll mot knät och rehabtränade större delen av USA-vistelsen var också en missräkning, om än inte i lika allvarlig skala. Vagic är en framtidsman, Traustason har en viktig roll att fylla så snart det bara går.

Vi brukar så gärna och ofta prata om stommar, ryggrader och centrallinjer i ett lag.

Malmö FF har en bra sådan på plats. En som absolut kan mäta sig med den från i fjol.

Johan Dahlin i mål.

Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen mittbackar.

Fouad Bachirou och Oscar Lewicki på det centrala mittfältet med Markus Rosenberg och Carlos Strandberg framför sig.

Det är en centrallinje som utmanats rejält då Fredrik Andersson stått för ett väldigt gediget målvaktsspel i Florida, där Franz Brorsson verkligen visat att han utmanar om en mittbacksplats och Alexander Jeremejeff långa stunder var bäste anfallare.

Sören Rieks var bra på en kant.

Safari som sagt allt stabilare.

Mattias Svanberg hade en riktigt tuff första halvlek mot DC United, men visade mental styrka och höjde sig efter paus.

Eric Larsson gick andra hållet och fick svårt efter 45 bra minuter. Kanske var det sviterna av ett långt läger.

Den stora akilleshälen som jag ser det är vad som händer om Fouad Bachirou eller Oscar Lewicki blir skadade, avstängda eller tappar formen.

Det finns absolut alternativ att placera på det centrala mittfältet – som jag ser det främst Rieks eller Traustason  – men det riskerar att leda till andra förändringar i laget som bör undvikas.

Men det är ett litet frågetecken efter ett träningsläger fullt av utropstecken.

Så MFF kommer att återvända till Florida nästa år då?

Jag tror inte det.

Den främsta anledningen är tidsskillnaden, den näst största att IMG Academy vuxit från stort till gigantiskt.

Spelarna sticker inte under stol med att de föredragit ett mer diskret finhotell och faciliteterna i Dubai där tidsskillnaden bara är hälften mot USA.

Det skulle inte förvåna mig om MFF-ledningen till nästa säsong tar den konflikten med supportrarna – som 2016 visade stort missnöje med att klubben åkte till ett land som bröt mot de mänskliga rättigheterna – och går spelarnas vilja till mötes.

LÄS MER: "Så mycket bättre är Malmö FF i år än i fjol" 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag