Mattias Larsson

Det skulle ju inte kunna gå

Publicerad

MALMÖ. Onsdagen den 27 augusti 2014.

Malmö FF Red Bull Salzburg 3-0.

En match made in heaven.

Det skulle ju inte kunna gå.

Det hade gått 14 år.

Och nyckelspelare efter nyckelspelare hade gått sönder.

Då kastade Åge Hareide ut Pa Konate på det allra djupaste och vänsterbacken simmade inte, han cyklade. Han cyklade läskeblasksburkar och ärevarv.
 Han gjorde det på en söndertrasad fot och han var bara ett alla dessa ovärderliga ben som Åge Hareides lagbygge står på.

Det viktigaste heter Markus Rosenberg och när han nu småskrattar sig runt varv efter varv inne i Swedbank stadion så är det efter två mål och ett uträttat mirakel.

Han vände hem för att ta det SM-guld han aldrig vunnit och på vägen har han sprungit MFF hela vägen in i The Fucking Champions League.

Bredvid sig har han haft en 19-åring från Örebro som mellanlandade mållös i Norrköping men i Malmö har han vunnit fler dueller en John Wayne ens kan räkna till.

Längst bak stod Robin Olsen (eller, han låg ner en hel del så fort han fick bollen och det gjorde han helt rätt i) och där framför visade tränare Pge Hareide sin genialitet.

Med tre mittbackar Erik Johansson, Markus Halsti, Filip Helander så murade Malmö igen de centrala ytorna utanför eget straffområde och där Pa Konate gjorde en superinsats på vänsterkanten var Anton Tinnerholm snudd på lika bra till höger.

Tinnerholm som för två månader sedan gnuggade konstgräs på Kopparvallen.

Om ett dygn kan det stå klart att han ska gnugga Stamford Bridge, Nou Camp eller San Siro.

Enoch Kofi Adu passade på att göra sin bästa match för MFF, det sägs att Emil Forsberg efter slutsignal hade så mycket energi kvar att han gav sig ut på milen i Pildammsparken.

Nån glömd.

Nä.

 

Men Magnus Eriksson återstår.

Han har suttit på bänken, han har varit petad, han har gjort så stor skillnad.

Han kom in och stängde matchen mot Sparta Prag.

Han kom in och avgjorde den mot Red Bull Salzburg.

Där de flesta normala fotbollsspelare tagit emot drog Magnus Eriksson till.

Bollen for som världens mest väldisciplinerade häxpipa genom den malmöitiska sensommar dag som varit så vacker, kylnat till men där och då blev het som magma.

Magnus Erikssons volleydrömmål skrev in sig i den svenska fotbollshistorien.

Malmö FF:s enormt imponerande 3-0-seger gör det samma.
150 miljoner kronor kommer under hösten att trilla in på MFF:s konto men just det är mindre viktigt i dag.

Den sportsliga bedriften däremot.

Det är bara att bocka.

Och frånsett de tomtar till pajasar som brände bengaler och smällde smällare så var det ännu en formidabel formtopp av de som kallas Nummer 12 och som Salzburgs tränare Adu Hütter på förväg sagt skulle skapa en häxkittel.

Men Hütter sade också att hans lag var förberett på det.
Adi Hütter hade fel.
Åge Hareide hade skickat upp en häxa över Salzburgs huvuden och när Malmöpubliken utövade sin magi så blev kvällen förtrollad.

Och hösten kommer att fortsätta i samma stil.

Vad det blir?
 Paris Saint Germain, Barcelona, Manchester City?

Det avgörs i Monaco 17.45 i morgon kväll.
 Det är bara för de himmelsblå att låta sig svepas med i njutningen, ladda om och njuta.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag