Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mattias Larsson

Gulddrömmarna kan spelas bort för MFF

Publicerad

Fem spelare på skadelistan.

Serieledaren på bortaplan i en match som kan spela bort MFF:s gulddrömmar.

Det är bara att börja jobba, Daniel Andersson.

När Daniel Andersson inledde sitt första pass som huvudtränare för Malmö FF saknades fem spelare som startat majoriteten av lagets allsvenska matcher 2018.

När passet var över svarade Andersson på vilka av dem som eventuellt kan spela mötet med Hammarby.

– Ingen.

Nähä.

Nä.

Safari, Bengtsson, Traustason, Bachirou, Dahlin.

Läget för Daniel Andersson är det samma som det varit för Magnus Pehrsson de senaste tre veckorna.

Långt ifrån optimalt.

Markus Rosenberg pratade under tisdagen om hur han via målmissar och svaga prestation kände sig medskyldig till att Pehrsson fått lämna MFF.

På frågan om vad han tror Daniel Andersson kan förändra ska lagkaptenen

– Vi får se vad han står för för fotboll. Det är klart att den är mer malmöitisk. Man behöver inte förklara mycket mer än så.

Vad är då en mer malmöitisk fotboll?

Ett rakare 4–4–2? En inställning som den på 70-talet då Krister Kristensson och gänget bankade på motståndarnas omklädningsrumsdörr inför matcherna och ropade ”kom ut era jävlar”? En som ger segrar?

 

Andersson själv sa att han börjat med att fokusera på några detaljer, att det skulle bli lite ändringar och att det förhoppningsvis kunde ge resultat.

Mycket handlar om självförtroende.

Det har Malmö FF inte visat mycket av de senaste veckorna.

Därför är matchen mot Hammarby så viktig.

För ett tränarbyte ger utrymme att glömma vad som varit och säga till sig själv att: ”nu börjar vi om”.

Men då gäller det att få med sig någonting nytt i den första matchen och för Malmö FF:s del handlar det enligt Daniel Andersson om att:

– Vi ska ha ett resultat i morgon.

När jag poängterade att han pratade om ”ett resultat” och frågade om det räckte med oavgjort sa Andersson:

– Man spelar alltid för att vinna, sedan får man summera efteråt.

För MFF handlar det om att stoppa blödningen.

Om att inte förlora en fjärde match i rad.

Och sedan ta steg vidare från det.

 

Men vilket utrymme har Daniel Andersson egentligen att komma med något nytt när fem viktiga spelare är otillgängliga?

Inte allt för stora.

Har Andersson modet att ge årets mest omdiskuterade rekrytering, Bonke Innocent, chansen från start efter ett bra inhopp i Trelleborg?

Det enda Andersson i övrigt kan göra om han inte vill laborera väldigt mycket, i alla fall enligt mitt sätt att se det, är att spela Isak Ssewankambo som högerback i stället för Eric Larsson.

Samtidigt ser jag det som givet att Markus Rosenberg och Carlos Strandberg är MFF:s anfallspar i de kommande tre matcherna.

Om sportchefen nu inte vill bryta mönster helt och få in tre anfallare på plan…

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag