Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Mattias Larsson

Carlos Strandberg kan bli VM-jokern

Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Fem av MFF:s guldhjältar 2017 får plats i vinterlandslagstruppen.

För en av dem kan resan till Abu Dhabi sluta i Ryssland.

Malmö FF har vunnit SM-guld fyra av de fem senaste åren.

Att det är klubben som fått flest spelare uttagna i Janne Anderssons vinterlandslagstrupp är inte mer än självklart.

Franz Brorsson, Carlos Strandberg, Anton Tinnerholm, Erdal Rakip och Oscar Lewicki åker till Abu Dhabi redan den 2 januari och i min värld hade Johan Dahlin, om han varit frisk, också haft en plats i truppen.

Det är en rätt hyfsad centrallinje.

Problemet för Malmö FF är att Anton Tinnerholm redan deklarerat att han lämnar MFF och att förlängningar med Erdal Rakip och Oscar Lewicki lyser med sin frånvaro.

När jag pratade med MFF:s sportchef, Daniel Andersson, förra veckan hade han på inget sätt gett upp hoppet om nya kontrakt med någon eller båda mittfältarna och sedan dess har det från flera håll viskats om att Malmö FF sonderat mittfältsterrängen (därav bland annat ryktet om Östersunds Fouad Bachirou) och allt mer börjat luta åt att i stället för att värva externt försöka få kvar Erdal Rakip genom ett lukrativt kontraktsförslag.

I mina öron låter det självklart. Speciellt med tanke på att Rakip inte hunnit bli äldre än 21 år och därmed har potential att säljas vidare med god avkastning.

Oscar Lewicki (som Östersunds Bachirou är mer lik som spelartyp) då? På den mer defensiva mittfältspositionen har Bonke Innocent värvats in dyrt och där har MFF en gåta att lösa. För så fel kan väl Daniel Andersson inte ha sett när han var den i MFF som drev på köpet från Lilleström?

Men ska vi snacka steget från vinterlandslag till VM så visar så väl den tidigare historiken som Janne Anderssons landslagsuttagningar att Rakip och Lewicki ökar sina chanser genom att lämna allsvenskan.

Franz Brorsson tappade sin startplats i MFF:s elva under hösten, men har även efter det gjort bra ifrån sig i U21-landslaget och förtjänar en vinterlandslagsplats. 

Ingen av dessa fyra kommer dock att åka till Ryssland i sommar annat på egen bekostnad. Tinnerholm var den som var närmast men när Micke Lustig var avstängd spelade Janne Andersson Emil Krafth och tog ut den danska ligaledarena Bröndbys lagkapten Johan Larsson som back up.

I mina ögon har dock en svensk mästare 2017 chansen att nå VM i Ryssland.

Carlos Strandberg.

Magnus Pehrsson smög in honom i startelvan och sedan har det bara tagits kliv framåt.

I U21-landslaget har han långa stunder varit på en egen nivå och i Zlatan Ibrahimovics frånvaro har Sverige inte haft någon anfallare som sticker ut särskilt eller har ett internationellt snitt som skiljer sig.

Det har Strandberg.

Och med en bra allsvensk vår – Strandberg har potential att göra tvåsiffrigt antal mål redan innan uppehåller om allt funkar – så är MFF:aren den stora VM jokern.

LÄS MER: Här är skrällarna till januariturnén

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!