Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Mattias Larsson

Carlos Strandberg kan bli VM-jokern

Publicerad

Fem av MFF:s guldhjältar 2017 får plats i vinterlandslagstruppen.

För en av dem kan resan till Abu Dhabi sluta i Ryssland.

Malmö FF har vunnit SM-guld fyra av de fem senaste åren.

Att det är klubben som fått flest spelare uttagna i Janne Anderssons vinterlandslagstrupp är inte mer än självklart.

Franz Brorsson, Carlos Strandberg, Anton Tinnerholm, Erdal Rakip och Oscar Lewicki åker till Abu Dhabi redan den 2 januari och i min värld hade Johan Dahlin, om han varit frisk, också haft en plats i truppen.

Det är en rätt hyfsad centrallinje.

Problemet för Malmö FF är att Anton Tinnerholm redan deklarerat att han lämnar MFF och att förlängningar med Erdal Rakip och Oscar Lewicki lyser med sin frånvaro.

När jag pratade med MFF:s sportchef, Daniel Andersson, förra veckan hade han på inget sätt gett upp hoppet om nya kontrakt med någon eller båda mittfältarna och sedan dess har det från flera håll viskats om att Malmö FF sonderat mittfältsterrängen (därav bland annat ryktet om Östersunds Fouad Bachirou) och allt mer börjat luta åt att i stället för att värva externt försöka få kvar Erdal Rakip genom ett lukrativt kontraktsförslag.

I mina öron låter det självklart. Speciellt med tanke på att Rakip inte hunnit bli äldre än 21 år och därmed har potential att säljas vidare med god avkastning.

Oscar Lewicki (som Östersunds Bachirou är mer lik som spelartyp) då? På den mer defensiva mittfältspositionen har Bonke Innocent värvats in dyrt och där har MFF en gåta att lösa. För så fel kan väl Daniel Andersson inte ha sett när han var den i MFF som drev på köpet från Lilleström?

Men ska vi snacka steget från vinterlandslag till VM så visar så väl den tidigare historiken som Janne Anderssons landslagsuttagningar att Rakip och Lewicki ökar sina chanser genom att lämna allsvenskan.

Franz Brorsson tappade sin startplats i MFF:s elva under hösten, men har även efter det gjort bra ifrån sig i U21-landslaget och förtjänar en vinterlandslagsplats. 

Ingen av dessa fyra kommer dock att åka till Ryssland i sommar annat på egen bekostnad. Tinnerholm var den som var närmast men när Micke Lustig var avstängd spelade Janne Andersson Emil Krafth och tog ut den danska ligaledarena Bröndbys lagkapten Johan Larsson som back up.

I mina ögon har dock en svensk mästare 2017 chansen att nå VM i Ryssland.

Carlos Strandberg.

Magnus Pehrsson smög in honom i startelvan och sedan har det bara tagits kliv framåt.

I U21-landslaget har han långa stunder varit på en egen nivå och i Zlatan Ibrahimovics frånvaro har Sverige inte haft någon anfallare som sticker ut särskilt eller har ett internationellt snitt som skiljer sig.

Det har Strandberg.

Och med en bra allsvensk vår – Strandberg har potential att göra tvåsiffrigt antal mål redan innan uppehåller om allt funkar – så är MFF:aren den stora VM jokern.

LÄS MER: Här är skrällarna till januariturnén

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag