Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Kent Hansson

Kent Hansson: Jag känner avsky mot Leif Silbersky

Foto: Joachim Wall
I tv:ns barndom i Sverige var Perry Mason ett populärt program. Det var ett program som handlade om en sympatisk advokat som vann mål efter mål.
I verkligheten finns det tyvärr ingen Perry Mason. Däremot en egotrippad advokat som heter Leif Silbersky.
Silbersky är den mest kända advokaten vi har i Sverige.
Frågan är om inte hans bäst-före-datum, har gått ut.
Silberskys tunga har nämligen en förmåga att slinta allt oftare.

Naturligtvis har Silbersky tagit sig an fallet i Landskrona där en kvinna blev misshandlad till döds. Var ska sleven vara om inte i grytan.
Silbersky gillar fall som ger en medial uppmärksamhet och dödsmisshandeln av den 78-åriga kvinna i Landskrona har gett en enorm uppmärksamhet i hela landet.
Silbersky kallar misshandeln för en olyckshändelse och det är för mig något helt otroligt.
Det är stötande när Silbersky uttalar sig på det här sättet.
"Han är psykiskt anfrätt av allt det som hänt. Han bedyrar att han inte haft någon avsikt att framkalla den här effekten av händelsen", säger Leif Silbersky i en intervju i Aftonbladet.

Till KvP säger Silbersky att
"han (den 23-årige mannen, red anm) känner sig oerhört utsatt på grund av det som skrivits i medierna".
Det är troligt att mannen som attackerade den äldre damen inte hade för avsikt att döda, men om man utdelar slag mot en medmänniska kan det faktiskt få såna här konsekvenser.
Jag känner avsky inför det meningslösa dådet. Jag känner avsky mot Leif Silbersky som kallar det hela för en "olyckshändelse". Man ska vara försiktig med vilka ord man använder. Det gäller även advokater. Framför allt när det har begåtts en händelse som fått fruktansvärda konsekvenser. Etik och moral gäller väl även för Leif Silbersky?
När Silbersky går ut och beskriver dådet i Landskrona som en olyckshändelse öser han egentligen bara på hatet mot den 23-årige mannen. Folk med rättsmedvetande blir helt enkelt förbannade.
Silbersky har gått till attack mot pressens sätt att beskriva den här händelsen. "Det har fått fullkomligt felaktiga proportioner. Det är beklämmande hur det skrivs i vissa medier", menar Silbersky.

Pressens uppgift är att skildra verkligheten och verkligheten kan se ut som den gjorde på en parkeringsplats i Landskrona. De flesta människor har tack och lov en spärr inom sig, men dessvärre finns det också tickande bomber ute i vårt samhälle.
Mannen som attackerade den 78-åriga damen i Landskrona måste rubriceras som en tickande bomb. Mannen kunde inte tygla sitt humör efter en ordväxling.
Silbersky anser att den här tickande bomben inte är en farlig människa. Silbersky ser helst att den här mannen slipper åtal.

Vad jag helst vill slippa se vid en kommande rättegång är en vidrig show av Silbersky där den kände advokaten kanske skyller händelsen på den avlidnas kvinnans man.
För Silbersky äger en sällsynt förmåga att komma med snurriga kommentarer.
Låter jag arg? Skriv upp det. Det kokar av ilska inom mig och det är nog inte bara jag som undrar hur Silbersky kan se sig i spegeln varje morgon utan att rodna av skam.
Silbersky begärde vid gårdagens omhäktesförhandlingar i Lund att 23-åringen skulle försättas på fri fot.
- Häktningsskäl saknas, ansåg Silbersky.
Tack och lov var Lunds tingsrätt av en annan åsikt. 23-åringen får sitta ett tag till i häktet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!