Kent Hansson

Smällen  surrade i min skalle

Publicerad

MALMÖ. När jag steg in på Amiralen i Malmö för att kolla på Trophy MMA IV hade jag stora förväntningar på framför allt huvudmatchen mellan Emil Hartsner och Kamil Selwa från Polen.

Jag var inställd på en tuff, spännande och oviss fajt.

Jag var framför allt sugen på att se hur Malmökillen Emil Hartsner hade utvecklats.

Jag hade mer eller mindre bestämt mig för att göra huvudstoryn på Emil Hartsner. Om hans kommande satsning i USA och om UFC-drömmen. Men ibland blir det inte som man har tänkt sig.

I stället för att göra en segerintervju med Emil fick jag intervjua tävlings-läkaren Truedsson om en grym knockout.

Knocken i Amiralen skakade om mig och säkert de allra flesta som hade bänkat sig i Amiralen den här lördagskvällen.

Boxning, ja all kampsport, är ingen barnlek. Den som påstår något sådant far med osanning.

Det finns alltid risker när två fajters ställs öga mot öga och där knockout ingår i spelets regler.

Jag har varit med om många chockartade ögonblick som boxnings och kampsportsreporter.

1989 satt jag vid ringside på Trump Plaza i Atlantic City när Lillen Eklund knockades av Tim Witherspoon.

Den svenske tungviktaren låg till synes livlös ipå ringgolvet i flera minuter. Jag bevakade även matcher med Armand Krajnc och Fredrik Alvarez som slutade med ambulansfärd till sjukhus.

 

Frida Wallbergs grymma VM-knockoutförlust förra sommaren är något jag aldrig kommer skaka av mig.

En knockoutförlust kan inträffa när man minst anar det.

Lillen såg aldrig Witherspoons höger-slägga då i Atlantic City.

Emil Hartsner var förmodligen redan i dimmornas värld när han träffades av den hårda sparken.

Emil Hartsner vinkade till publiken när han bars ut på bår från Amiralen.

Jag tror inte han var riktigt med- veten om vad som hade inträffat.

MMA-världen är hård, ibland skoningslös. Kanske är den översta eliten för hård för Emil Hartsner. Hur som helst lär det inte bli någon USA-satsning den närmaste tiden. Förmodligen dog USA-satsningen med förlusten mot polacken Selwa.

En hård ko-förlust tar inte bara fysiskt. Även psyket far illa.

Någon i publiken skrek hjärtskärrande när Emil Hartsner låg livlös på golvet: "Vakna, Emil, vakna, Emil".

 

För Emils nära och kära, släkt, vänner och tränare, måste det ha varit en mardröm att se Emil Hartsner ligga och krampa på golvet.

Trophy MMA IV bjöd på flera spännande matcher.

I pausen intervjuades Pannie Kianzad och Lina Akhtar Länsberg. Två MMA- tjejer som just nu tar för sig rejält i Cage Warrios-galorna.

Men det som surrade i min skalle när jag lämnade Amiralen i Malmö var den ruggiga smällen och en till synes livlös Emil Hartsner utslagen på golvet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag