Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kent Hansson

Hansson: Inte sista gången i en VM-ring

KÖPENHAMN. Klara Svensson såg sammanbiten när hon under publikens jubel gjorde sin entré i Fredriksbergs-Hallerne i Köpenhamn.

Av de 1000 åskådarna var cirka hälften Klara-fans från Sverige.

Det var kvällen då Klara Svenson skulle boxa hem WBC-bältet i lätt weltervikt.

Jag hade i lördagens krönika Erica Anabella Farias som vinnare i min getingbedömning.

Jag hade imponerats av argentinskans tidigare VM-matcher.  Jag befarade att Klara Svensson skulle få det alltför tufft.

Erica Anabella Farias är en världsboxare. Det tål att påpekas.

Farias är snabb, rörlig, slagvillig, boxningsintelligent och har den rätta attityden i ringen.

Slagstyrkan demonstrerade hon i den femte ronden då hon träffade Klara Svensson med resultatet att svenskan däckades. Klara gick med darrig ben till rondpausen och hon var märkbart tagen av smällen i de fvå efterföljande ronderna.

Jag hade hälften av de tio ronderna som jämna. Fem av ronderna vann Farias.


Jag tycker ändå inte att Klara Svensson behöver skämmas över sin insats.  Hon gjorde sitt yttersta, det var bara det att motståndet var övermäktigt. Erica Anabella Farias står i en klass för sig.

Klara Svensson har haft en lång och tuff boxningsresa. Hon började träna boxning som 14-åring i Höllviken. Hon startade sen en framgångsrik amatörkarriär. Hon tog VM-silver 2006 i Indien och det blev under de efterföljande åren även VM-brons och VM-silver.

2011 gick hon över till proffslägret. Först hos ECB i Hamburg och sedan i världsstallet Sauerland.

Det var tänkt att den 2 maj 2015 skulle bli en klang och jubelafton.

Det blev inte så.

VM-matchen i går var Klaras första, men jag är säker på att det inte vara den sista gången som vi får se Svensson i en VM-ring.


Svensk proffsboxning mår annars förhållandevis bra. För en vecka sedan blev Badou Jack världsmästare för WBC. I tyska världsstallet Sauerland finns förutom Klara Svensson även Erik Skoglund, Anthony Yigit, Oscar Ahlin och Otto Wallin. De två sistnämnda boxades i går.

Tungviktaren Wallin tog sin elfte raka seger. I den fjärde ronden fick han in ett kroppsslag som däckade Bebka Lobjandice från Georgien.

Inte lika bra gick det för Oscar Ahlin som överraskande poängförlorade mot tysken Bernard Donfack. Oscars motståndare hade ingen större merittlista, men han visade sig vara överlägsen sin svenske motståndare. I den femte ronden tvingades Ahlin syna canvasen efter en stenhård vänster.

Före Klara Svenssons match träffade jag i vimlet Mikaela Laurén, en annan WBC-mästare.

Mikaela hade hoppats kunna gratulera Klara till ett VM-bälte. Så blev det inte. En argsint 30-åring från Buenos Aires vill annorlunda....