Johan Dolck Wall

En ny liten gigant har presenterat sig

Publicerad

DUBAI. Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem och Anders Christiansen skulle alla kunna vara allsvenskans bästa innermittfältare.

I Malmö FF tvingas två av dem sitta på bänken.

Allan Kuhn måste lyckas göra det till en möjlighet och inte ett problem.

En ny liten mittfältsgigant har presenterat sig.

Anders Christiansen. Eller ”Lille-Anders”, som C More-duon Jonas Dahlquist och Jens Fjellström kallade honom när de på The Sevens liknade dansken vid den förre MFF-mittfältaren Anders Andersson.

Christiansen är något mer än en tvärhand hög men hans register är stort och hans insatser gör konkurrensen på MFF:s hårdare än granit. Han gjorde sin första match från start när Malmö FF spelade 1–1 mot Mitdjylland och han imponerade. Bollbehandlingen, blicken för spelet, förmågan att hitta sina lagkamrater. Ja, det finns ju en anledning till att han går under smeknamnet ”Danmarks Xavi”.

Lagkaptenen Markus Rosenberg lät smått förälskad när han efter matchen stod i spelargången och svarade på frågor om sin nya lagkamrat. Allan Kuhn var mer än nöjd med sin landsmans prestation.

Anders Christiansen tyckte mest att det bara var ”dejligt” att vara tillbaka på planen efter månaderna i Chievos frysbox.

Om det jag såg på The Sevens var en ringrostig Anders Christiansen ska det bli oerhört spännande att följa honom när formen närmar sig toppen. Han fungerade helt okej tillsammans med Magnus Wolff Eikrem men balansen med de två på planen kan bli aningen för offensiv mot starkt motstånd.

Därför vill jag se Anders Christiansen tillsammans med Oscar Lewicki. De har ännu inte spelat en match tillsammans men deras respektive egenskaper gör att de borde passa perfekt.

Lewicki, det defensiva ankaret som vinner boll och täcker ytor i försvaret när ytterbackarna kliver fram och lämnar Kári Áranson och Rasmus Bengtsson ensamma där bak.

Christiansen, den kreativa spelfördelaren som vänder, vrider och slår öppnande passningar.

Hemma i Sverige rehabtränar Enock Kofi Adu och med i konkurrensen finns även Erdal Rakip.

Vi pratar alltså om en svensk landslagsmittfältare (Lewicki), en norrman som förra våren av Expressens fotbollsskribenter utsågs till hela allsvenskans bästa spelare (Eikrem), en ghanan som, om man bortser från Markus Rosenberg, ofta var bäst på planen när MFF de senaste två säsongerna spelade i Champions League (Adu), en dansk som i sina bästa stunder är landslagsmässig och som en gång ansågs vara tillräckligt bra för Serie A (Christiansen) och en stor talang som behöver speltid för at utvecklas (Rakip).

Om Allan Kuhn lyckas hitta ett rotationssystem som alla är nöjda med blir innermittfältsuppsättningen en stor styrka.

Om han lyckas nyttja de olika spelarnas respektive spetsegenskaper och matchar dem utifrån vilket motståndet från dagen är, blir fördelen ännu större.

Om han misslyckas och matchar fel har han i stället en handfull fotbollsspelare som alla är på väg framåt i sina karriärer och som därför inte accepterar en petning.

Lycka till med att lösa situationen, Allan.

Det är upp till dig att göra fem skickliga innermittfältare till en fungerande enhet.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag