Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Johan Svensson

Snacka om ett skönt utgångsläge, Leksand

Publicerad

LEKSAND. Det börjar dra ihop sig. Trots att tabellen är omöjlig att försöka spekulera kring, med olika antal matcher spelade mellan samtliga lag, så har det ändå kommit att bli ett ordentligt getingbo där nere i botten.

Huvudaktörer: Rögle, Leksand, Örebro och Djurgården.

Där har ni två av de fyra lagen som kommer behöva kvala sig kvar i SHL till våren.

Att säga vilka det blir?

Omöjligt.

Ni kan fråga mig nu, så säger jag två lag.

Ni kan fråga mig om en vecka, så säger jag nog två andra lag.

Det gör också att SHL är en fantastiskt rolig liga, som kan sluta precis hursomhelst. I alla fall bland de fyra bottenlagen.

 

Vi har ett Rögle, som har hur mycket kapacitet som helst att plocka ut om man bara får tillbaka sina spelare.

Vi har ett Leksand som har förmågan att kämpa och kriga på ett fullständigt makalöst sätt.

Vi har ett Örebro som skiftat tränare, och jobbade till sig en viktig poäng mot seriens överlägsna lag, Frölunda på bortaplan.

Och så har vi ett Djurgården som fortfarande tvingas leva med sin svaga start på säsongen, och förmodligen kommer tvingas harva i botten av tabellen till den 9 mars, när det här avslutas.

Att andra lag ska tvingas in för att slåss om sin SHL-existens finner jag ganska osannolikt. Lagen är alldeles för jämna för det, och svackorna finns inte, så man åker rakt ner i ett svart håll. Förlustraden brukar stanna vid max tre till fem matcher, och när det är runt 20 matcher kvar att spela har topp tio-lagen en alldeles för god marginal. Framförallt när alla verkligen slår alla.

Skönt utgångsläge för Leksand

På lördagskvällen såg jag Leksand mot Malmö.

Redan på fredagen var jag imponerad över Leksand. Trots mardrömsstart i Malmö arena med 2-0-underläge efter första perioden, och 3-0 i början på andra, så kunde Malmö inte känna sig riktigt trygga förrän det var någon minut kvar av matchen.

I returen, i Tegera arena så åkte Leksand på nytt på en start av matchen, som man absolut inte vill.

Men vilken vändning.

Tobias "Tobbefopp" Forsberg kämpade in kvittering, ologiskt, men ändå så logiskt för att vara Leksand, i slutet av den första.

Sedan följde 20 minuter av uppvisning i hur man jobbar hårdare än en motståndare.

Det blev också Malmös fall i den här matchen. Måhända att Malmö hämtade upp 3-1 till 3-3, men det här kändes som Leksands kväll. De har hittat ett sätt att vinna hockeymatcher.

Jag är på ren svenska jävligt imponerad!

Laget, som jag dömde ut totalt inför säsongen, såg som det givna laget på plats 14, har överträffat alla förväntningar, trots att man inte ens inledde serien bra.

Istället är det min kollega Magnus Nyström, som nog är närmst att få rätt. Han har konsekvent tippat att det här laget ska undvika kval. När vi snart går in på den sista tredjedelen av serien, så ligger Leksand verkligen i vinnarhålet.

Undviker man kval har man gjort en makalös prestation. Blir det kval, så har man ändå gjort det bra.

Snacka om ett skönt utgångsläge för spelarna i Leksands IF.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag