Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Johan Svensson

Silly season är som hetast nu

Publicerad

Silly season är som hetast under våren.

Under sommaren handlar det bara om att finputsa och få in de sista bitarna. 

Men faktum är att de klubbarna som redan spikat sina trupper har en liten fördel mot klubbarna som ännu har några pusselbitar att fylla på med.

På många ställen är nämligen pusselbitarna förväntade nyckelspelare.

Ta Växjö till exempel.

Sportchef Henrik Evertsson har kvar att fylla på med en toppback, som kan fylla hålet efter Nick Bailen, eller om ni så önskar, Calle Rosén. Det är alltid svårt med ersättare rakt av, och Växjö kommer inte att hitta identiska spelartyper.

Dessutom måste han fylla på med en toppcenter, som kan ersätta Emil Petterssons roll, som lagets andracenter.

Att de har is i magen har jag all förståelse för. Det är otroligt viktiga pjäser, och marginalerna är så pass små, så att man absolut inte vill chansa, även om det skönaste vore att ha allting på plats.

På så sätt, kan jag tänka mig att Fredrik Sjöström i Frölunda och Mikael Lindgren i Skellefteå nog känner sig väldigt bekväma med semestern som väntar nu i juli.

 

Samma sak för Stefan Bengtzén i Brynäs, som fått behålla massor av spelare från sin SM-finaltrupp, och som fyllt på med de bitarna han ville.

De kanske mest avgörande bitarna att fylla på med finns utan tvekan i Skåne.

Här ska Rögle in med en målvaktsetta. Och Malmö ska in med en förstaback.

Vi pratar spelare som kan vara direkt avgörande för ett antal placeringar i tabellen.

Röglefansen har insett att det inte blir någon Anders Lindbäck. Och varenda individ jag pratar med, som har Röglesympatier, går runt och är orolig för vilken målvakt det ska bli. De fick lära sig den hårda vägen att betydelsen av en riktigt bra målvakt är påtaglig, sedan "Masken" uppgraderade den positionen flera gånger om, när han värvade in Anders Lindbäck innan jul.

Den positionen är den överlägset viktigaste positionen av samtliga platser, som nu finns att tillsätta. Trots att Rögle har ett bättre lag i övrigt jämfört med föregående säsong.

Även hos rivalerna i Malmö är det en nyckelpjäs som ska in. Backen som ska vara lagets etta. Backen som ska kunna spelare både powerplay och boxplay. Backen som man ska kunna luta sig mot i alla lägen. Backen som helst ska vara lika bra som André Benoit var de första matcherna i serien förra säsongen, och backen ska helst vara lika bra som Noah Welch är i ett slutspel.

Här står Patrik Sylvegård inför en rejäl utmaning. Och ett direkt avgörande beslut för var säsongen tar vägen för Malmö. Precis lika viktigt beslut väntar i Ängelholm, men då när det gäller målvaktspositionen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag