Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Johan Svensson

Modo har bättre chans än Leksand att gå upp

2016 åkte Modo ur SHL.

2017 åkte Leksand ur SHL.

Båda två lagen förväntas vara bland de absoluta topplagen i HockeyAllsvenskan denna säsongen, och båda två vill tillbaka.

När jag fått se den första delen av säsongen, så hävdar jag att det är Övikslaget som har den bästa chansen.

Nej, Modo har inte en bättre trupp än Leksand. Det finns inga lag i den här serien som är i närheten av vad Leksand har att tillgå bland spelarmaterialet.

Men Modo har en tränare, och även en sportchef med massor av erfarenhet som jag tror kommer spela en väldigt stor roll. Hans Särkijärvi är verkligen rätt person att få ordning på detta Modogäng. Han har gjort en resa under stark press med Djurgården för bara ett par säsonger sedan. Det gick knappast smärtfritt på vägen, och det kommer det inte att göra denna gången heller.

Med en storspelande George Sörensen i SSK-målet blev det lite tillfälligt grus i maskineriet, som gjorde att Södertälje kunde åka från Örnsköldsvik med tre välbehövliga poäng på kontot.

Redan innan matchen såg jag flera Modofans på sociala medier, som raljerade över att Modo är laget man ska möta när man vill vända en negativ trend.

Det fick de verkligen rätt i. Tycker ändå inte det finns någon anledning att vara speciellt negativ i Örnsköldsvik. Jag gillar vad jag ser av det här lagbygget.

Laget är spännande sammansatt av Michael Sundlöv och jag tror det säkert kan dyka upp ett antal intressanta nyförvärv längs vägen, om det visar sig att man har chansen framåt vårkanten.

Jag lovar att det inte kommer att hända många gånger att en målvakt i motståndarlaget plockar 32 av 33 skott och håller nästan 97 % i räddningar.

Ibland blir det bara sådana kvällar att pucken inte vill in. 

Och Modo kommer att komma igen. Det är jag helt säker på. Tillsammans med länskollegan Timrå, tycker jag att det är de två lagen som ser mest intressanta ut så här långt i serien. 

Då har Jonathan Dahlén inte ens gjort sin comeback än. Man undrar ju var det ska sluta.

Om jag tror att Modo ska komma igen, på grund av en rutinerad ledare och ett väl sammansatt lag, så börjar jag verkligen tvivla på Leksand.

Det Leksand jag såg i fredags på Malmö Isstadion mot Pantern såg ointresserat ut. Det laget såg rädda ut.

Nu vet jag mycket väl hur Leksand såg ut hösten 2015, när man sedan gick upp våren 2016, så ska laget inte dömas ut helt. 

Jag ställer mig däremot frågan om Markus Åkerblom verkligen är rätt. Hans kunskaper som tränare rent hockeymässigt finner jag ingen anledning att betvivla. Däremot tror jag att han är lite för mjuk och jag tror spelarna har det lite för bekvämt i Leksand just nu.

Är rätt säker på att det är som natt och dag, om man jämför med Modo, där Särkijärvi har en hög kravbild, och ligger på spelarna på ett helt annat sätt. 

Spelarna i Leksands trupp behöver också en sådan tränare. Är inte helt säker på att Åkerblom är den tränaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!