Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Johan Svensson

Har en målvakt som är beredd att leda laget

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. För två säsonger sedan bar Oscar Alsenfelt Malmö Redhawks in i slutspelet, när han var SHL:s bäste målvakt och hade nio hållna nollor under samma säsong.

Nivån har hela tiden var ruskigt hög sedan dess, men när det gällde som mest, den här säsongen, när Redhawks hade kniven mot strupen, så klev Alsenfelt fram och visade ”16/17-form”.

Det behöver Malmö om man ska gå långt även denna våren.

Budgeten har minskat med flera miljoner. Mot Rögle tycker jag att det märktes att Rögle närmat sig drastiskt, och det var egentligen bara en skillnad mellan lagen efter första perioden.

Oscar Alsenfelt hade storspelet, och givit sitt lag chansen att gå in till en ledning som i mina ögon inte var rättvis, sett till hur spelet såg ut.

Men det är också den här tiden på året en bra målvakt behövs som allra mest.

För att uttrycka mig kortfattat: Oscar Alsenfelt var för jävla bra.

Han växte ut till att enormt spöke och Rögle klarade inte att göra ett enda mål den här kvällen. Efter halva matchen, när Malmö gått upp till 2-0, så kändes det som att Malmö kunde kontrollera hem den här tillställningen, när man hade sitt monster där bak i målet.

Fullständigt onödig utvisning

Rögle var dessutom så odisciplinerade att man själva inte gav sig chansen heller.

Efter den starka förstaperioden så radades de onödiga utvisningarna upp. 

Sedan toppade Matt Carey upp det hela med att ta en fullständigt onödig utvisning i anfallszon när han med kraft träffade Carl-Johan Lerbys huvud.

Vi fick med andra ord se en huvudtackling. Igen. Ännu en huvudtackling.

Malmös tränare och ledare var helt vansinniga efteråt. Peter Andersson radade upp alla möjliga fel som genomfördes i tacklingen.

Oscar Alsenfelt påpekade att det minsann inte var första gången som Carey var inblandad i en sådan här typ av situation.

Efter matchen tyckte Carey inte alls att den var särskilt ful.

Ännu en gång är det bara att konstatera att de här problemen går inte att komma åt, om spelare inte är beredda att ta ansvar för sin handling.

Därför är jag glad att Cam Abbott medgav att den inte var speciellt bra.

Någonting har uppenbarligen inte skett på rätt sätt, när en spelare blir skadad. Då måste man komma åt problemen.

Matchen ger ändå båda lagen hopp om en lång vår.

Beredd att leda laget

Rögle visade upp ett sylvasst spel i den första perioden som jag inte tror någon vill möta i ett slutspel. Utan att Malmö haft ett monster där bak i Oscar Alsenfelt, så hade Rögle mycket väl kunnat åka från Malmö som derbykungar denna kväll.

Samtidigt måste man komma åt problemen att laget är ruskigt odisciplinerat. I synnerhet när lagets boxplay inte är speciellt bra.

Malmös besked var också bra.

Man har en målvakt som är beredd att leda laget och vara bäst. Man har också visat att man är beredda att offra sig för varandra och visade prov på ett väldigt bra spel när man skulle försvara sin ledning.

Kanske ställs lagen mot varandra redan på lördag. Det skulle vara kul på ett sätt, men det skulle vara minst lika kul att se de ställas mot var sin motståndare i ett slutspel. Då kan våren bli lång för båda två.