Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Johan Svensson

Domen: Så går det i heta SHL-slutspelet

Publicerad

Grundserien är färdigspelad och SHL-slutspelet tar vid.

SportExpressens hockeyexpert Johan Svensson har synat åttondels- och kvartsfinalerna som väntar.

KVARTSFINALER:

Frölunda - Malmö

Tips: 4-2 i matcher

Frölunda avslutade grundserien starkt och går in med en bra känsla i slutspelet. Har säkerligen stor respekt för Malmö Redhawks, som gjorde ett bra slutspel förra säsongen. 

Frölunda är dock favorit i form av hemmaplansfördel och att man har betydligt mer rutin och mer spets än Redhawks. 

Till Malmös fördel? Svårslagna och att man har Alsenfelt i målet. Men får svårt att rubba Frölunda.

Färjestad - Skellefteå

Tips: 3-4 i matcher.

Efter makalös dramatik löste Färjestad en topp4-plats efter straffläggning mot HV71. Under säsongen har de här två lagen slagit varandra både hemma och borta.

Kan mycket väl gå till sju matcher och Skellefteå, med lite mer spets, och bättre målvakt, drar då det längsta strået. Man förlorar inte en sjunde avgörande kvartsfinal igen, som mot Frölunda förra säsongen.

ÅTTONDELSFINALER:

Luleå - Brynäs

Tips: 2-1 i matcher

Åttondelsfinal för Luleå, igen. Den här gången går man dock segrande ur den striden. Brynäs visar en oerhört svag form inför slutspelet och släpper in massor av mål. 

Luleå är tighta bakåt, har riktigt bra målvakter och "Bulan" kommer leda sitt lag mot sitt tidigare gäng. Men det blir tajt, tre matcher, avgörande i Luleå på fredag kväll.

HV 71 - Linköping

Tips: 2-0 i matcher

Åttondelsfinal för svenska mästarna. Det är en klar missräkning så klart, men det blir ett stekhett möte mot Linköping, den kanske största rivalen som HV har i hela SHL.

HV 71 är i grunden ett klart bättre lag än LHC, som dessutom inte visat någon strålande form på slutet och är definitivt inte ett slutspelslag. Detta städar HV av i två raka matcher.

* * *

Växjö och Djurgården möter två lag från åttondelsfinalerna. Växjö möter det lägst rankade och Djurgården det bäst rankade. 

Motståndarna spikas efter åttondelsfinalerna är klara.

Rankingen inför är: Luleå, HV 71, Linköping och Brynäs.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag