Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Jan Peter Andersson

Kristianstad steget före alla – drömläge för ett nytt guld

IFK Kristianstads segerdans fortsätter.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

 

IFK Kristianstad-Sävehof 32-27

Seriesegern är klar, sedan länge. Det finns inte på kartan att IFK missar drömläget. Och i maj kan vi bocka av femte raka SM-guldet. Kristianstad har löst tränarturbulensen och fortsätter visa proffsklass på ett plan som är långt före alla andra lag i svensk elithandboll.

Kristianstads restprogram: Ystads IF (b), HK Malmö (h), IFK Skövde (b), Önnered (h), AIK (b).

 

Alingsås-Ystads IF 27-20

Jerry Hallbäcks lag blandar och ger. Förlusten i Alingsås kom inte överraskande, men jag förväntade mig mer av YIF i den här fajten. Skövde borta är nyckelmatchen för att skapa rätt bäst förutsättningar in i slutspelet. Jag hoppas att YIF – och HK Malmö – ger järnet och kör in i kaklet. För jag vill ha ett Skånelag som sätter extra krydda på finalen mot IFK Kristianstad.

YIF:s resprogram: IFK Kristianstad (h), Guif (b), Redbergslid (h), IFK Skövde (b), Sävehof (h).

 

IFK Ystad-Lugi 20-20

När lillebror i Ystad kan disponera alla i spelartruppen har man ett lag som bör klara kontraktet utan kval. Men skador har rört till det och bredden saknas. IFK avslutar mot samtliga bottenkonkurrenter. Upplösningen är stentuff – fyra av dem fem återstående matcherna spelas på bortaplan. Hur har seriemakarna tänkt här?

IFK Ystads restprogram: AIK (b), Karlskrona (h), Önnered (b), Hammarby (b), Guif (b).

Lugi hade greppet i Ystad arena men tappade på slutet. Lundalaget är åtta i tabellen och det troliga är att man landar på just den positionen efter grundspelet i ligan. Om jag tittar framåt ser jag en skånsk kvartsfinal mellan Kristianstad och Lugi.

Lugis restprogram: Karlskrona (b), Alingsås (h), Hammarby (h), Guif (b), Redbergslid (b).

 

Karlskrona-AIK 25-23

Snacka om blytung seger. Blekingelagets två poäng kom i rätt tid. Även om tränaren Robert ”Knirr” Andersson har många sömnlösa nätter framför sig skapade man marginal till sista strecket. Nu har Karlskrona till och med häng på IFK Ystad ett snäpp upp i tabellen.

Karlskronas restprogram: Lugi (h), IFK Ystad (b), Redbergslid (b), Hammarby (h).

 

Guif-HK Malmö 33-29

(spelades i måndags)

Efter bakslaget i Eskilstuna tappade Malmö möjligheten att hoppa fram i förarsätet och sätta press på konkurrenterna som fajtas om platserna bakom segermaskinen Kristianstad. Stian Tönnesen, tränaren, var rejält besviken på sina spelare. Jag fortsår honom. För det finns kapacitet i HKM-truppen.

Malmös restprogram: Hammarby (h), IFK Kristianstad (b), Alingsås (h), Sävehof (b), IFK Skövde (h).