Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jan Peter Andersson

Jag förstår att Brljevic läxar upp sina spelare

Höörs Sofia Hvenfelt jublar.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Lugis Hannah Flodman gjorde sex mål. Det räckte inte.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Jag förstår att det brister för Dragan Brljevic och jag förstår varför han läxar upp sina spelare.

Har man ett avtal inför en match ska man banne mig följa det.

En glödhet semifinal är ingen bollskola.

Dragan Brljevic är rak och ärlig och säger vad han tycker. Den här gången fick kommentarerna extra genomslag eftersom C More placerade en mikrofon framför nosen på Lugitränaren mitt under matchen, man kröp till och med in i omklädningsrummet i paus.

Att en tränare sågar sina spelare rakt upp och ner inför öppen ridå tillhör inte vanligheterna i handboll.

Men Brljevic tvekade inte när det fanns spelare i laget som inte kunde skilja på höger och vänster.

Nu måste man rensa luften i det vinröda omklädningsrummet och spelarna som tar på sig Lugitröja måste inse att det ligger en finalbiljett i potten.

Det räcker inte att hålla jämna steg med H65 i 20 minuter, det krävs att alla är på banan i 2 x 30 – annars är den här semifinalen körd redan nu.

Om Mikaela Mässing, Kristin Thorleifsdottir, Evelina Källhage och de andra stjärnorna i H65 får lika fritt utrymme i Lund kan det bara sluta på ett sätt. Och då måste Lugi vinna tre raka matcher i Skånekampen.

Jag vet att det blir en helt annan fajt på fredag men jag vet också att all press ligger på Lugi och att H65 den här säsongen har varit som bäst – på bortaplan.

Just nu känns det som att tre Skånelag åker till finalerna i Göteborg den 10 maj: H65 får sällskap av IFK Kristianstad och HK Malmö på herrsidan.