Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jan Peter Andersson

Här är heta Skånefajten bakom IFK Kristianstad

IFK Kristianstads tränareLjubomir Vranjes och lagkaptenen Olafur Gudmundsson.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

IFK KRISTIANSTAD

IFK är superfavoriter. Alla spelbolag och alla konkurrenter tror att Ljubomir Vranjes tar sitt lag till final. Jag har ingen annan uppfattningen. Det som hände i våras var ett olycksfall i arbetet.

YSTADS IF

Nu måste det vara dags för Kim Andersson & Co att fajtas in i kaklet om en finalbiljett. Om blixtlösningen med Henrik Knudsen blir permanent hela säsongen ökar möjligheterna.

HK MALMÖ

Tränaren Stian Tönnesen säger att ”det ser bra ut”. Jag tycker det ser mycket bra ut med flera spännande nyförvärv. Malmö kommer att fajtas med YIF om platsen bakom Kristianstad.

LUGI

Tomas Axnér bygger för framtiden – igen. När stjärnorna sticker är det dags att forma nya. Axnér gillar jobbat och spelarna är med på satsningen. Trots stjärntapp klarar Lugi slutspelsplatsen.

IFK YSTAD

Lillebror i Ystad kan säkert jävlas med YIF i derbyfajterna. Men i det långa loppet handlar det om att undvika en tuff kvalplats. Om Sebastian Seifert tar IFK till slutspel är det en jätteknall.

OV HELSINGBORG

Helsingborg har säkert lärt sig en del efter senaste besöket i handbollsligan men frågan är hur långt det räcker. I min Skånetabell landar OV sist. Hoppet till nytt kontrakt går via kval.