Jan Peter Andersson

Håller med Axnér – tid för förändring

Publicerad

Tomas Axnér riktar vass kritik mot de som planerar upplägget av handbollsligan.

Jag förstår Lugitränaren.

Det är hög tid för förändring om svenska lag ska kunna hävda sig i Europa.

När Axnér kommer ut från Lugis deppiga omklädningsrum i Lundahallen och börjar svinga mot spelordningen i ligan är det en upprepning av vad jag hört från många andra håll under tidigare säsonger.

Handbollsprogrammet lever ett eget liv – utan hänsyn till de inblandade.

Ola Lindgren brukar sucka och stöna högt när han berättar om IFK Kristianstads komprimerade tillvaro mellan matcherna i Sverige och Europa.

Och häromdagen hade jag ett långt snack med gamle storspelaren och tränarprofilen Magnus Andersson. Han plockade också fram släggan.

Först sa Andersson att "finalen är som att spela på Lotto" – sedan sa han så här om att svenska ligan drog igång mindre än 48 timmar efter EM-finalen.

– Det är helt jävla sjukt.

De som har insyn i att sy ihop ligans program måste sätta sig ner och fundera mer än en och två gånger innan man fattar beslut för säsongen 2018/2019.

Så här kan det inte fortsätta.

Spelarna hinner knappt packa ner passen för att dra till matcherna ute i Europa.

Lugis tajta program syntes i benen på flera spelare i Skånederbyt. Men HK Malmö ska inte be om ursäkt för att de tog bägge poängen.

Malmö var bättre och mer distinkta i spelet och man har rätt karaktärer som kliver fram när det hettar till.

Jag blir inte förvånad om det är Malmö som möter IFK Kristianstad i finalen i Scandinavium den 10 maj.

Det kan bli en rysare. 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag