Jan Peter Andersson

Dokusåpan om Kristianstad – i den klubben händer allt

Publicerad

Jaget går aldrig före laget.

Och det är tränaren som bestämmer spelsystem och vilka som ska vara på planen.

Jag förstår att Lennarth Ebbinge sätter ner foten.

Samtidigt är det befriande att höra när Agnes Rutqvists gör en pudel – hon tar på sig hela skulden.

Kristianstad HK är en frisk fläkt i damernas högsta handbollsliga. Redan andra året jäklas man med de etablerade lagen och tar sig till slutspel.

Men... senaste året är rena dokusåpan.

Här finns material till en långkörare som kan rulla flera säsonger.

För man slutar aldrig att förvånas över allt som händer i klubben och i laget.

Senaste avsnittet handlar om högernian Agnes Rutqvist som kom till Kristianstad från Skuru för några år sedan.

Men egentligen börjar allt i ett tidigare avsnitt när tränaren Stefan Wall ringer till Kristianstadbladets Carl-Johan Liljedahl som är på semester på Kanarieöarna. Wall berättar att han kastar in handduken när slutspelet börjar.

Sedan reser samma Wall till första kvartsfinalen i Lund och umgås med spelarna efter matchen och småskojar utanför spelarbussen. Precis som att han är en i gänget, trots att han lämnat dom i sticket.

Tillbaka till avsnittet med Agnes. 

När Lennarth Ebbinge, som ställer upp i ett krisläge, är tillbaka i laget han lämnade förra säsongen är det en spelare som vill styra.

Ebbinge bestämmer att man ska satsa på 5-1-försvar mot Lugi men Agnes säger att man ska spela 6-0.

Och när Ebbinge i kvartsfinal nr 2 kallar på Agnes för att han vill göra ett byte struntar hon i vad tränaren säger.

Och när hela historien nu blottas, och Agnes ber om ursäkt för sitt uppträdande, säger Ebbinge först "no comments" sen väljer han att prata lite mer:

– Hon är ändå ingen stöttespelare. Det är som jag sagt, hon är en liten hjälpgumma.

Därmed tycker jag att vi stänger den här såpa-säsongen om KHK. Utrymmet i tidningen är begränsat och vi har inte plats för alla konflikter, intriger och farsartade förvecklingar.

Men en sak vet jag redan nu.

Det blir nya avsnitt innan Kristianstad HK når den Europaplats som Big boss Sten Ravhed har bestämt att laget ska inta.

Lugi är raka motsatsen.

Här snackar man inte.

Lundalaget presterar med klass.

Kvartsfinalen är avstädad och nu väntar vi med spänning på vilket val Sävehofs tränare Henrik Signell gör i semifinalen.

Innan Lugis landslagsspelare Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand, sist av alla, drar sig tillbaka i arenakorridorerna snackar vi lite om vad som väntar.

Stjärnorna är eniga. De vill ha ett glödhett derby mot H65.

Lund mot Höör – det blir en fajt som skickar upp slutspelstempen. Och det är samtidigt en match som garanterar ett skånskt lag i finalen i Malmö den 27 maj.

Allt hänger på Signell.

Jag säger som Lagerquist och Blomstrand.

Hoppas Sävehof väljer Skuru i semifinalen.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag