Jan Peter Andersson

Därför har guldlaget ett gyllene läge igen

Publicerad

Ett guldlag utan landslagsstjärnor.

Men spelare som kliver in och hjälper kompisen bredvid.

Därför tror jag att tjejerna i H65 Höör lyfter pokalen i Scandinavium den 10 maj 2018.

Jag är inte ett dugg förvånad att samtliga tränare i SHE hissar H65 till ligavinst. Dessutom tror alla att laget tar sig till final i SM-slutspelet – och åtta ser Höör som guldvinnare.

Lite kul att mästartränaren Ola Månsson går mot strömmen och lägger sin röst på Sävehof i seriefajten. Det är han ensam om.

När H65 Höör chockade och knockade Sävehof i Malmö arena var det inget snack. Skånelaget såg utmaningen, tog chansen, överglänste landslagsprofilerna och vann rättvist.

Nu är det ett annat läge. H65 kan inte smyga i vassen. Alla förväntar sig att Månssons lag ska gå in i Scandinavium – dessutom som favoriter.

Hur hanterar man det när målvakten Jessica Ryde flyttat till FC Midtjylland, spelmotorn Cassandra Tollbring dragit till Larvik och profilen Jasmina Djapanovic slutat för att kroppen inte pallar?

H65 har fyllt på med Anna Bardis (Eslöv), Evelina Källhage (Önnered), Kristin Thorleifsdottir (Skånela), Gry Bergdahl (OV Helsingborg) och Amanda Andersson (IFK Malmö).

Inga fixstjärnor, men spelare med rätt karaktär för att passa in i Höörmodellen.

Ola Månsson är ärlig när han tittar på sitt lag. 

– Jag tycker inte att vi har någon spelare som är given i landslaget, absolut inte, säger han.

Guldtränaren säger också:

– Klart att jag gärna vill att mina spelare ska vara med i landslaget. Men då måste de bli bättre och visa det på planen.

Månsson gnäller inte för att guldstjärnorna inte får plats i svenska landslaget som har en förbundskapten som dessutom är tränare för hetaste konkurrenten Sävehof.

I Höör står man med bägge fötterna i den skånska myllan.

Här gäller en för alla – och alla för en.

Det var därför laget lyfte från en mittenposition i mars till ett spetsläge när det krävdes som allra mest.

Jag tror att H65 har kapacitet för att gå hela vägen igen.

För Månsson låter inte spelarna fladdra iväg.

– Det är så vi jobbar. Det är så vi hjälper varandra att bli bättre, förklarar den jordnära tränaren.

De finns de som säger att det var ett olycksfall i arbetet när Sävehof klappade igenom mot H65. För Sävehof har alltid vunnit och Sävehof har ett lag som vimlar av landsslagskanoner.

Jag säger att det är nya tider och att allt inte behöver vara som det varit innan.

Inför den här säsongen har Signell tappat tre superspelare till proffsvärlden: Johanna Bundsen, Loui Sand och Jamina Roberts. Dessutom har Elin Enhörning slutat och fem andra har hittat ny adress i Sverige.

Därför är det H65 Höör som har slagläge och en gyllene möjlighet att försvara guldet.

Lugi vill också vara med i racet men det blir svårt utan Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand.

Även om Dragan Brljevic har mästerlig förmåga att ständigt bygga nytt räcker det inte hela vägen den här säsongen.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag