Jan Peter Andersson

Blytung seger för IFK – men krisen inte över

Publicerad

Alla segrar behöver inte vara snygga.

Ibland ska pinnarna bara plockas hem.

Den här tvåpoängaren var en sådan.

IFK Kristianstad skulle in i matchen och vända krisläget – utan Ola Lindgren.

Det har inte undgått någon att Ola Lindgren är sjukskriven och att IFK Kristianstad klappat igenom utan sin karismatiske tränare.

Två tunga smällar i Champions League (Pick Szeged och Rhein-Neckar Löwen) och en megadipp i handbollsligan mot HK Malmö i Baltiska hallen.

För att spelarna inte varit där.

Man kan förlora handbollsmatcher, men det ska inte få ske på det här viset. Välbetalda fullblodsproffs har ställt sig på läktaren när motståndarna lirat.

Samma stjärnor, som visat guldklass under ligastarten, har saknat det viktigaste – kroppsspråket.

För att Ola Lindgren är sjuk.

Utan mästartränaren har spelarna inte tagit matchen.

Det ska inte få hända – men det har hänt.

– För mig har det inte gjort så stor skillnad, sa Viktor Hallén före matchen mot Ricoh.

Ja, så kan man säga. Men alla har sett utvecklingen. Ingen i laget har greppat bollen och tagit ledarrollen när deras tränare legat hemma i sjuksängen och svalt den ena antibiotikakuren efter den andra.

Därför var segern (20-26) på parkettgolvet i Solnahallen precis vad IFK Kristianstad behövde.

Och motståndet var precis lagom i en svår period.

IFK tappade betänkligt i första halvlek, trots en klar ledning (0-5 och 1-6). Hemmalaget knaprade in till 8-8, 9-9, 10-10 och såg chansen.

I andra halvlek var det inget snack. Nästjumbon hängde inte med.

Men det är tveksamt om IFK klarat den här kvällen mot en bättre motståndare.

Nåja, det är hypotetiskt resonemang. Så det lägger vi åt sidan.

IFK Kristianstad vann igen och för IFK Kristianstad är det blytunga poäng. Inte för att man tog tillbaka serieledningen, utan mer för att spelarna fick tillbaka segerkänslan.

Det behövs den här tuffa veckan när guldlaget inom loppet av fyra dygn ska hantera tre matcher.

Efter Ricoh och Stockholmsresan väntar Redbergslid hemma i Kristianstad arena på torsdag kväll och mindre än 48 timmar senare går IFK in i en stentuff Champions League-match mot HBC Nantes i Frankrike.

Då är Lindgren med på resan igen om inga komplikationer tillstöter de kommande dagarna.

IFK-drömmen är att tränaren är tillbaka redan mot RIK. För det krävs smart coachning om IFK ska klara den tidiga seriefinalen.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag