Andreas Granqvist var på plats på Skånederbyt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNAndreas Granqvist var på plats på Skånederbyt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist var på plats på Skånederbyt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Karim Sadat kan skjuta Landskrona högt upp i superettan Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNKarim Sadat kan skjuta Landskrona högt upp i superettan Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Karim Sadat kan skjuta Landskrona högt upp i superettan Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Fredrik Jonsson

Granqvists vinnarvilja känns redan runt HIF

Publicerad

Landslagskaptenen Andreas Granqvist spelade inte en sekund i Skånederbyt, men hans vinnarvilja brinner redan i HIF-färger.

Tiden efter VM kan inte komma snabbt nog för Helsingborg.

För Landskrona är trion Karim, Nalic och Egbedi redan så häftiga att de kan skjuta nykomlingen betydligt högre upp i tabellen.

Den svenska VM-truppen var precis presenterad när Andreas Granqvist letade sig upp på Landskronas IP:s VIP-läktare.

Något VM ville han inte prata om.

Inte när Helsingborgs IF skulle spela ett stekhett derby inför över 8000 åskådare mot rivalen Landskrona.

90 minuter senare hade landslagskaptenen som precis landat i Sverige efter avslutat verk i Krasnodar skrikit, jublat och även svurit lite åt en delad HIF-poäng.

Den där vinnarviljan hade HIF behövt på planen den här kvällen mot ett Landskrona som spelmässigt borde vunnit men ändå får vara glada för en poäng.

Den tiden kommer dock komma. 

Och alla HIF:are kan vara lugna att de kommer få in en Granqvist som är rejält motiverad och fokuserad på nästa klubblagsuppgift efter VM.

Han kommer lyfta laget med sin blotta närvaro och på så vis kan landslagskaptenen mycket väl bli tungan på vågen för HIF i höst.

Även om storfavoriten skuggar topplagen har maskineriet hackat en del nu på slutet och spelmässigt var Landskrona det bättre laget i Skånederbyt.

 

Landskrona ja.

En klubb där det stormade i vinter.

Men där harmonin och inställningen lyste ikapp med försommarsolen den här kvällen.

Landskronatränaren Agim Sopi hade gjort sin hemläxa och skickade ut ett lag som öste på framåt så fort läget gavs.

Allra mest en rätt häftig trio.

Sadat Karim, Adi Nalic och Edafe Egbedi.

Om fotbollsmatcher kunde vinnas på ytan mellan mittcirkeln och straffområdet hade Landskrona vunnit stort.

De dominerade där. Snurrade och dribblade och lekte.

Det enda som saknades var slutprodukten.

Storlöftet Nalic, 20, gled runt sina motståndare med bollen som att de var insmorda med smör.

Det såg lätt ut och de allsvenska klubbar som inte tar och bokar in en scoutingresa till IP riskerar att spela stolpe ut med sig själva.

 

Karim och Egbedi var överallt.

Karim gjorde 19 mål i division 1 södra i fjol och har redan gjort fem mål på sju matcher i superettan.

Visst, han har hunnit bli 26 år, men det är lite av en guldklimp som Landskrona har här.

Kan den här trion fortsätta spela på det sättet som i derbyt finns ingen anledning att tro att nederlagstippade Landskrona ska behöva titta på de nedre strecken i höst.

Flera lag kommer få det jobbigt på Landskrona IP.

Den känslan ihop med en härlig inramning och Granqvist-vilja tar jag med mig den här derbykvällen.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag