Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Elisabeth Lindbäck

Finns en möjlighet för Malmö-mirakel

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCE

Det återstår en hel del jobb för Växjö innan finalplatsen är säkrad. 

Men, jag kan inte se hur Malmö ska kunna stå i vägen för Lakers den här gången. 

Det ska närmast till ett mirakel nu. 

Malmö har inte kastat in handduken men det går inte att komma från känslan att lite av musten gått ur både laget och publiken. 

Det är förstås inte klart. 

Inte i teorin men nära nog i praktiken. 

Det är otroligt svårt att se hur Malmö ska kunna vända det här nu. 

Både sett till resultatet 0-2 i matcher och sett till hur den andra semifinalen gestaltade sig. 

 

Lakers hade väldigt länge bara en uddamålsledning men Malmö lyckades aldrig skapa en rejälare press för kvittering. Gästerna höll hemmalaget framgångsrikt på utsidan med ett fysiskt spel på rätt sida gränsen. 

Det var kontroll de luxe från Sam Hallams manskap. 

Efter matchen efterlyste Peter Andersson mer desperation i anfallsspelet men om spelarna inte lyckades plocka fram det efter avhyvlingen efter första matchen vet jag inte hur han ska få fram det nu. 

Det är inte bara att trycka på en knapp. Inte mot Växjö. Serievinnaren är för bra för det. 

Malmö, och framför allt ledningen, var skogstokiga efter första förlusten men det adrenalinpåslaget gav inte heller något resultat när lagen möttes på isen igen. Det var faktiskt Lakers som för andra matchen i rad vann det fysiska spelet. 

 

Sedan fick Malmö inte heller någon större hjälp från publiken. En siffra på 7724 är katastrofalt dåligt och periodvis kändes det faktiskt snarare som en seriematch än en semifinal. 

Synd för Patrik Sylvegårds gäng som efter en fascinerande bra kämpainsats mot Frölunda i kvartsfinalen förtjänat betydligt större stöd i semifinalen. Dessutom hade kanske publiken kunnat vara det där extra som Malmö behövt för att rubba Lakers denna onsdagskväll. 

Nu blev det i stället ett publikfiasko - och ett stöd från läktarhåll som emellanåt till och med överröstades av den kanske 150 man stora Lakersklacken på plats. 

 

Växjö har å sin sida inte fått ut maximalt av sin kapacitet under de första två kvartsfinalerna men de har varit tillräckligt bra för att vinna och med största sannolikhet även för att ta det i hamn. 

Malmö har i dagsläget inga fler verktyg eller nycklar att rubba Växjö. 

Kanske var det mest talande att Peter Andersson var lugn efter matchen. Laget gjorde en bättre match än senast men förlusten var det inte så mycket att orda om. 

 

Noterbart i årets semifinaler är att Malmö är det enda lag som var med i semifinal förra året. Det ska klubben ha en stor eloge för. 

Därmed inte sagt att de är mätta. Så är inte fallet. De har bara mött en överman i form av Växjö Lakers. 

** 

Jo! En brasklapp. Det finns faktiskt ett möjligt mirakel för Malmö och det är om Nichlas Hardt kommer in och lyckas störa Växjö och därmed förändra matchbilden i den här semifinalserien. Lex Daniel Rahimi, omvänt.