"PÅ SPÅRET"-VINNARE. Jesper Aspegren fick två fullträffar av tre möjliga KvP-quiz. Vill du testa själv? Gör quizet här under eller gå in på KVP.se/quiz för andra ämnen. Foto: Ludvig Thunman
"PÅ SPÅRET"-VINNARE. Jesper Aspegren fick två fullträffar av tre möjliga KvP-quiz. Vill du testa själv? Gör quizet här under eller gå in på KVP.se/quiz för andra ämnen.  Foto: Ludvig Thunman

Den stora frågan: Kan du bräcka Aspegren?

Publicerad

Nu har Kvällsposten en särskild sajt för läsare som älskar quiz - KVP.se/quiz.

I måndags lanserades den nya sidan där du kan testa dina kunskaper om skånsk litteratur, Köpenhamn och sydsvensk geografi bland annat.

"På spåret"-vinnaren Jesper Aspegren lyckas få in full pott två gånger i rad när han testar våra quiz.

- Quiz är ett perfekt sätt att slå ihjäl väntetid på tåg eller flyg, säger han.

På Kvällspostens nya sajt samlas alla våra quiz på samma ställe. Jakob Kjelldén, nyhetschef, menar att quiz har blivit allt mer populärt bland läsarna.

- Därför kändes det självklart att samla alla quiz på ett och samma ställe. Vi jobbar med att utveckla KVP.se hela tiden och vår största inspirationskälla är så klart våra läsare.

Vann "På spåret"

Jesper Aspegren vann "På spåret" 2001 och är en riktig frågesportsfantast. Därför tvekade han inte en sekund att kasta sig över tre av Kvällspostens quiz.

- Jag började med ett quiz för att bygga upp självförtroendet som handlade om danska och skånska ord. Där blev det tolv av tolv och tur är väl det för jag är ju skånsk med danska rötter på mammas sida, säger han.

Styrkt av framgången tog sig Jesper an ett quiz om sydsvenska platser och fick även där full pott. Men det var tredje quizet om skånsk litteratur som fick honom att tappa poäng.

"Kan jag störa mig på"

- Jag missade Benedictssons hemvist och någon av Lundells karaktärer och det kan jag störa mig på, säger den luttrade frågesportsfantasten.

Jesper Aspegren tycker att quiz och frågesporter är ett perfekt sätt att få tiden att gå om man sitter sysslolös på ett tåg eller en flygplats. Men i "På spåret" kommer han inte medverka igen.

"Har blivit svårare"

- Nä, jag tycker det har blivit svårare på senare år. Sedan så handlar det väldigt mycket om tur och inte alltid om kunskap. I finalen drog jag två gånger på tiopoängsnivån och då var det ren flax att vi hade rätt, säger Jesper Aspegren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu