Paketbord länsades på bröllopsmiddagen

Publicerad
Uppdaterad
Medan bröllopsgästerna njöt av varmrätten på AF:s festvåning i Lund smög tjuvar in och snodde bröllopspresenterna. Champagne, fina viner och andra presenter försvann utan att någon märkte det.
Brudparet och över 60 inbjudna satt samlade i Lilla salen på Akademiska föreningen strax före klockan 21 i går kväll.
- Vi höll just på att servera varmrätten när en av gästerna gick ut i salongen utanför och upptäckte att det såg konstigt ut på presentbordet, säger krögaren Sven Larsson.
- Ytterdörrarna var olåsta av någon anledning och det fanns ingen bevakning i entrén.

Störde inte brudparet

Polisen larmades och en patrull åkte till AF-borgen för att ta upp anmälan om stöld. För ovanlighetens skull utan att ens prata med de drabbade.
- Vi valde att inte störa brudparet, säger inre befäl Lars Nygren hos Lundapolisen.
Polisanmälan innehåller inte heller särskilt mycket fakta om vad som stulits.
- Nej, ingen hade riktigt kläm på vad de blivit av med. Det var ju presenter och alla var kanske inte ens öppnade.

Vet nog vilka tjuvarna är

Däremot tror sig polisen ha en god uppfattning om vilka tjuvarna är.
- Ja, vi har fått ett bra signalement på två personer som rörde sig i lokalerna men som inte hörde till sällskapet, säger Lars Nygren.
- Det är en kvinna i 45- 50-årsåldern och en man på cirka 55 som jag tror att våra närpoliser kan hitta. Vi ska nog lösa det här. Men vart godset har tagit vägen vid det laget vet vi förstås inte.
Bröllopsfesten fortsatte till fram på småtimmarna trots missödet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag