Överrumplades av hantverkare när hon stod naken i hallen

Publicerad
Uppdaterad
Den kvinnliga hyresgästen stod naken i hallen när hantverkarna klev in tidigt på morgonen.
Nu får hon ekonomiskt plåster på såren för malören av sin hyresvärd.

- Där stod jag naken med ett täcke virat om kroppen. Vi visste inte ens att de skulle komma, säger den kvinnliga hyresgästen.
Familjen i Landskronahems lägenhet skulle få ett arbete utfört.
Men kvinnan hade mycket noga påtalat att hon ville bli kontaktad om exakt när hantverkarna skulle komma.
Samtidigt gick hon med på att de fick använda en huvudnyckel, under förutsättning att ingen var hemma.

Mycket genant

Men ingen kontakt togs och när hantverkarna ringde på dörren tjugo över åtta en morgon lät de det bara gå 30 sekunder innan de steg in.
Kvinnan hade då inte hunnit klä på sig.
- Jag slängde genast ut dem. Men det hade kunnat bli mycket genant för mig eller min dotter, säger hon till Helsingborgs Dagblad.
På Landskronahem inser man att det inte gått till så som var tänkt.
- Det här är verkligen jättetråkigt och hyresgästen kommer att kompenseras ekonomiskt för det inträffade, säger Victoria Galbe på Landskronahem.Eva Sternäng
Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag