Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkaren stal - nu har han nytt jobb

Läkaren knarkade på jobbet, stal mediciner och fick sparken. Nu opererar han i Kronoberg.

Redan för tio år sedan slog ett apotek larm om att Blekinge­läkaren skrev ut stora mängder Ketogan, ett morfinliknande läkemedel, till sig själv. Men läkaren fortsatte operera, och fortsatte skriva ut mediciner till sig själv. Vid ett tillfälle tog han en patients smärtstillande medicin, och gav patienten koksalt.

I augusti 2011 avslöjades stölderna och läkaren polisanmäldes. När han till slut fälldes fick han sparken. Nu jobbar han i Kronoberg. Men under stark kontroll, påpekar landstinget. Mannen ska lämna drogtest inför varje arbetspass och hålla kontakt med sin rehabiliteringsklinik varje månad. Återfall leder till avsked.

"Jag är fullständigt trygg"

- Då är då och nu är nu, jag fullständigt trygg eftersom han inte har något som helst missbruk längre och en rehabplan som ska följas till punkt och pricka, säger Per Weber, verksamhetschef för kirurgikliniken i Växjö och Ljungby till Smålandsposten.