Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnan kommer till Köpenhamn i sommar

Gwen Stefani uppträdde på Grammy-galan i USA natten till måndag. Foto: ROBERT HANASHIRO-USA TODAY
Gwen Stefani slog igenom i bandet No Doubt. Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS

Tivoli har släppt sitt första namn till sommarens uppskattade fredagsrock. 

Den 10 juli ställer sig den amerikanska världsstjärnan Gwen Stefani på scenen. 

– Hon har varit ett världsnamn i flera årtionden, och har en massiv karrirär med No Doubt och en framgångsrik solokarriär med sig i bagaget, säger Thor Feilberg på Tivoli. 

Fredagsrock har varit en tradition på Tivoli sedan 1997. Mängder av världsstjärnor har uppträtt för besökare som bara behöver köpa en vanlig entrébiljett till nöjesparken. När de största artisterna kommer till Tivoli brukar 20 000 besökare tränga ihop sig på ”plænen”. 

Nu släpper Tivoli första namnet till sommarens upplaga. Den 10 juli kommer Gwen Stefani till Köpenhamn. 

Stefani slog igenom som sångerska i megabandet No Doubt och har blivit belönad med en grammy tre gånger under sin långa framgångsrika karriär. 

Sitt första soloalbum gav hon ut 2004 med jättehits som ”Rich girl” och ”Hollaback girl”. Hon har följt upp med flera album, bland annat ”The Sweet Escape” från 2006 och ”This Is What the Truth Feels Like” från 2016.

Fredagsrocken på Tivoli brukar locka upp emot 20 000 till ”Plænen” framför scen. Foto: Tivoli

Tom Jones till Tivoli i sommar

Thor Feilberg är ansvarig för musik och underhållning på Tivoli. Han är begeistrad över bokningen. 

– Hon är närvarande i sina uppträdanden och skapar spektakulära scenshower. Och man kommer säkert kunna sjunga med i den ena hitlåten efter den andra, säger han i ett pressmeddelande. 

För att vara garanterad en plats längst fram går det att köpa speciella ”inner cirkle”-biljetter. Men det går också att chansa och köpa inträde samma dag. 

Andra artister som kommer till Tivoli i sommar är legendaren Tom Jones, hiphop-ikonen Lauryn Hill och ikoniska danska bandet D.A.D.