Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppbrottet från Molly gav Danny idén till turnén

UPPBROTTET FRÅN MOLLY GAV IDÈN. Anteckningarna som Danny Saucedo hade gjort i mobilen blev stommen till den show som nu har premiär i Helsingborg.Foto: Per Jahnke / Per Jahnke
EN OSVENSK SHOW. Danny Saucedo har inspirerats av artister som Ariana Grande och Justin Timberlake.Foto: Per Jahnke / Per Jahnke

Det var ett helt vanligt måndagsmöte.

Danny Saucedo var deppig efter uppbrottet från Molly Sandén.

Där och då kom idén till turnén – när han läste högt ur anteckningarna i mobilen.

Danny Saucedo minns hur klockrent det kändes.

– Jag var väldigt ledsen då, det var ett tufft år med uppbrottet från Molly. Så under mötet läste jag upp en av mina anteckningar från telefonen och de bara; ”Detta måste vi göra någonting av”. 

Så blev det.

På lördag är det premiär för ”The Run(a)way show”. Första stopp är Helsingborgs arena.

Inspirerad av Ariana Grande

Det är en påkostad turné. En hybrid av popart, mode och Dannys egenregisserade filmnoveller ska få publiken att fly verkligheten och in i en mäktig upplevelse. 

- Jag inspireras av det amerikansk underhållning och artister som Justin Timberlake och Ariana Grande. Min idé fick mig att tänka på Victoria Secret-show, men utan de avklädda tjejerna såklart, skrattar Danny.

Under femton år har Danny Saucedo samlat på sig material. Längtan efter att göra en bombastisk show har funnits under där hela tiden men det kändes som att något fattades.

- Jag vill bjuda på en fet upplevelse där varje nummer lever upp till mina visioner. Idag har vi rätt höga krav på vad som imponerar på oss. Jag inspireras av alla coola konserter och påkostade shower som jag ser på sociala medier. Vi har verkligen tagit i från tårna. Det känns lyxigt att jobba med ett så proffsigt och stort team. 

Det är inte bara en show med många människor inblandade utan även en personlig resa med känslosamma inslag. Fem noveller som är skrivna och regisserade av Danny visas på storbild under showens gång. 

Nya flickvännen har inga problem med showen

- Jag vill att alla som ser showen ska kunna relatera, vi alla är igenom tuffa uppbrott och knepiga relationer. Istället för att berätta om uppbrottet i media så valde jag att skapa något och om det på mitt sätt, säger han.

Danny Saucedos nya flickvän Anna Eriksson har dock inga problem med att showen bygger mycket på Dannys uppbrott från sitt ex Molly Sandén. 

UPPBROTTET. När Molly Sandén och Danny Saucedo gick skilda vägar så fick han inspiration till turnén.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

- Haha, nej inte alls. Jag har fått distans till det hela och därför kan jag nu göra något kreativt av det. Det gäller att skörda frukten nu när jag kan se på det med nyktra ögon. Allting känns bra nu. 

Även mode spelar stor roll i showen. Förutom en spektakulär scen med avancerade ljusinstallationer är upplägget modevisnings-inspirerat. Kläderna är bland annat skapade av stylisten, kostymdesignern och helsingborgaren Dennis Bröchner tillsammans med Danny.  

Producenterna Patrik Krall och Mikael Gordon Solfors beskriver ”The Run(a)way show” som en av Nordens bästa just nu. Och lovar något helt nytänkande i kategorin. 

”Jag har fått blodad tand för att regissera”

- Det är en briljant och unik show. Själva titeln är en ordlek, dels med tanke på att det är inspirerat av en ”runway” och för att publiken ska fly verkligheten för en stund och in i en fantastisk upplevelse - en total eskapism, säger Mikael Gordin Solfors. 

Turnéplan för The Run(a)way show

1-feb. Helsingborg Arena

7-feb. Örnsköldsvik, Fjällräven Center

8-feb. Skellefteå Kraft Arena

15-feb. Kristianstad Arena

21-feb. Västerås, Bombardier Arena

22-feb. Västerås, Bombardier Arena

28-feb. Karlstad, Löfbergs Arena

29-feb Gävle, Monitor ERP Arena

6-mars Jönköping, Kinnarps Arena

7-mars Karlskrona, NKT Arena

14-mars Halmstad Arena

4-apr. Stockholm, Ericsson Globe

25-apr. Örebro, Conventum Arena

1-maj Uppsala, IFU Arena

2-maj Uppsala, IFU Arena

9-maj Linköping, Saab Arena

16-maj Malmö Arena

Dannys planer härnäst fortsätter att vara stora. 

- Jag har fått blodad tand för att regissera. I framtiden hade jag gärna jobbat med film. Sen vill jag inspirera. Jag vill att en 8-åring ska kunna se min show nu och drömma om att göra något liknande själv. Och förhoppningsvis knäcker mig om 20 år, säger han

Ebba Berggren