Tareqs intensiva tv-helg – uppmaningen till tittarna

Detta har tveklöst varit den svåraste tid jag har bevittnat och jag vill göra mitt yttersta för att förhindra att en ny katastrof drabbar oss, säger Tareq Taylor om coronapandemin.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Tusse, Anne Lundbeg och Sofia Rågenklint är också programledaren för galan.
Foto: Världens barn

Tareq Taylor, 52, har tack vare sin popularitet fått en mängd eftertraktade uppdrag. 

Bara under fredagskvällen ska han leda Världens Barn-galan samtidigt som han är en av initiativtagarna till ”19-skålen”, då alla Sveriges restauranger ska skåla för att samhället har öppnat. 

Som om inte det vore nog ska han även hinna stötta sin brorsdotter Sunny i hennes uppträdande i ”Idol”. 

Kändiskocken Tareq Taylor har som vanligt många järn i elden. Men sedan en tid tillbaka är han inte längre bara kock utan en av Sveriges absoluta favoritkändisar.

Han har under hösten redan vunnit Kristallen för årets tv-personlighet. Populariteten har gjort att han fått äran att dela ut pris på galor, senast Årets kock. 

Favoritkändisen har under pandemin haft en framträdande roll då han stått upp för restaurangbranschen. 

– Detta har tveklöst varit den svåraste tid jag har bevittnat och jag vill göra mitt yttersta för att förhindra att en ny katastrof drabbar oss, säger Tareq Taylor.

Nu när restriktionerna är väck är han överlycklig och hoppas att restauranggästerna ska komma tillbaka. 

– Det är naturligtvis en stor lättnad att vi äntligen har nått fram hit. Äntligen kan vi börja röra oss igen som fria människor. Vi har ju länge sagt att nu börjar vi kunna se ljuset i tunneln, och nu är vi äntligen där.

Skålen-19

Han har tillsammans med andra krögare som Tina ”Mat-Tina” Nordström, Niklas Ekstedt, Jennie Walldén och PG Nilsson tagit initiativ till en stor skål som ska utbringas under fredagskvällen. 

Klockan 19 samlas Sveriges restauranger i en stor gemensam skål där gästerna också kommer uppmanas att donera vaccinationer till världens fattigaste länder som inte kunnat vaccinera lika många. 

– En av de största utmaningarna i dag är att det råder så stor ojämlikhet vad gäller vaccin i världen. 76 % av svenskarna har blivit vaccinerade, men i många fattiga länder har bara 3 % fått vaccin.  Därför är detta initiativ så viktigt, säger han. 

Intensiva fredagen

Samtidigt som man kan följa Världens Barn-galan på SVT kommer alla ”Idol”-fans kunna se hans brorsdotter Sunny uppträda. Han uppmanar på sin Instagram att ”swappa” mellan de olika kanalerna för att se de båda släktingarna. 

– Nu missar jag ju det men jag kommer definitivt rösta för att hon ska få den push hon behöver. Sunny är en underbar tjej, hon har fått kämpa hårt i idol, säger han i ett instagramklipp. 

Galan ska han leda tillsammans med Anne Lundberg, Parisa Amiri, Tusse, Sofia Rågenklint och Dusan Umičević. 

– Det är så nervöst och spännande. Jag hoppas att ni tar er tid att kolla, säger han avslutningsvis. 

TV: Tareq Taylor om snuskiga inviterna: ”Timeout”