Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensk musiker stucken av skorpion

Ulf "Bitte" Appelqvist spelar i sångerskan Adées band och blev under turnén stucken av en skorpion.
"Bitte" själv såg inte att skorpionen stack honom. Foto: Per Wissing

Den svenske gitarristen Ulf "Bitte" Appelqvist som spelar i soulsångerskan Adées band har blivit stucken i halsen av en skorpion i Texas. Han har tvingats avbryta turnén för att resa hem till Sverige.

– Han blev jättedålig och alldeles blå. Det såg ganska läskigt ut, säger Adée.

Artisten Adée – 27-åriga Ida Olsson från Kalmar – deltar med sitt band på den stora festivalen South by Southwest i Austin, Texas, sedan någon vecka. Bandet skulle göra sin nionde och sista spelning på söndagskvällen.

Men den fick genomföras utan "Bitte".

– Vi har bott tillsammans hela tiden i ett hus på Airport Boulevard i Austin. Jag var inte där just då men det var någon gång under natten till fredag som han blev stungen på höger sida av halsen precis under hakan, berättar Adée.

Svullnade upp

– Han svullnade upp så att det såg ut som en jättestor dubbelhaka. Vi hade två spelningar dagen efter och där ville han ändå vara med. "Bitte" är världens mest positiva person, även i detta läget. Men han hade jätteont i ansiktet.

Varken "Bitte" själv eller någon annan har sett skorpionen som stack honom. Djuret var borta när han tände lampan. Men det råder inget tvivel om vad som hänt – Texasbor kände väl igen symptomen och kunde lugna offret med att sticket inte är dödligt.

Ulf "Bitte" Appelqvist behövde av andra orsaker gå akut till en tandläkare i Austin på lördagen och då fick han det bestämda rådet att inte jobba vidare, utan i stället åka hem till Torsås och ta det lugnt. Så han satte sig på ett plan på söndagskvällen.

"Såg jätterisig ut"

– Han såg jätterisig ut. Men nu har han fått medicin. De har fixat kortison åt honom, säger Adée.

– Det är så absurt alltihop.

Sångerskan säger att eftersom det bara återstod en enda spelning när gitarristen åkte hem så har bandet inte brytt sig om att leta efter en ersättare.

– Nej, vi gör det bästa av situationen. Det är sista spelningen och vi har hunnit visa upp oss ordentligt under veckan.

– Nu sticker vi till Los Angeles för att skriva låtar där en vecka, sedan ska vi också åka hem till Sverige, säger Adée.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!