Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenne Hedlund till sjukhus med ambulans

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: RONNY JOHANNESSON
Foto: MAGNUS JÖNSSON
Hep stars med bland andra Benny Anderssson och Svenne Hedlund.
Foto: TRE FOTOGRAFER/IBL

Svenne Hedlund, 76, tvingades åka ambulans till sjukhus under lördagen och Hep Stars genomförde sin planerade konsert i Trelleborg utan sångaren. 

På söndagen beskrivs han som pigg men tros ändå stanna på sjukhuset några dagar.

– Han är pigg och glad men kroppen är inte i form, säger Ulf Stjernbo, arrangör.

Svenne Hedlund blev akut sjuk och tvingades åka ambulans till sjukhus på lördagen. Han skulle ha uppträtt på Trellevent i Trelleborg i dag tillsammans med Hep Stars.

– Han blev sjuk och åkte ambulans till akuten i Malmö och blivit inlagd, säger Ulf Stjernbo, arrangör för Trellevent, som också jobbar med Svenne Hedlund och Hep Stars genom skivbolaget Hep house records.

Exakt vad som hänt artisten är oklart. Under lördagskvällen då han lades in var han talbar och under söndagen beskrivs han som glad och pigg.

– Jag har pratat med honom flera gånger i dag. Han är pigg och glad men kroppen är inte i form, säger Ulf Stjernbo.

Under sjukhusvistelsen har Svenne Hedlund röntgats och man har tagit flera prover som man inväntar svar på. Exakt vad som ligger bakom den sviktande hälsan vet man inte i nuläget. Inte heller hur länge han kommer stanna på sjukhus. 

– Vi får nog vara beredda på att han stannar några dagar, säger Ulf Stjernbo.

Hep Stars genomförde konserten under lördagen utan Svenne Hedlund.

Familjen är underrättad om händelsen och deltog vid konserten. 

Detta är Svenne Hedlund

Sven Ove ”Svenne” Hedlund föddes 1945 i Solna. På 60-talet slog igenom som sångare i den svenska gruppen Hep Stars med hits som ”Cadillac” och ”Sunny girl”. Under bandets storhetstid var de ett av Sveriges mest framgångsrika band.


1968 anslöt sångerskan Charlotte Walker, sedermera känd under namnet Lotta Hedlund, till gruppen. Svenne och Lotta gifte sig och bildade så småningom sångduon Svenne & Lotta. Under många år bodde paret i småländska Sävsjö. 1975 deltog de i Melodifestivalen med låten ”Bang a boomerang”, och slutade på en tredjeplats. Svenne och Lotta Hedlund skilde sig 2014.


Sedan 2005 har Svenne Hedlund också gjort ett stort antal shower med The Cadillac Band som kompband. 


I dag turnerar han tillsammans med Clabbe af Geijerstam, Janne Önnerud och Lennart Grahn med bandet Hep Stars. Han är den enda som varit med från start.

FLER NYHETER: Här utbryter slagsmål när tre kvinnor vägrar visa vaccinkort